Avokadolar bununla saklanırsa bozulmadan daha uzun süre taze kalacaktır
Kahverengi, yumuşak bir avokadonun hayal kırıklığı gerçektir, özellikle de parayı çöpe atıyormuş gibi hissettirdiğinde.
Ancak son sosyal medya trendini takip ediyor ve avokadonuzu suyun içinde tutuyorsanız artık durun.
Uzmanlar, bu popüler hilenin bakterilerin çoğalmasını teşvik etmesi nedeniyle sağlık açısından tehlikeli olabileceği konusunda uyardı.
AVOKADO NASIL SAKLANIR?

Uzman şöyle açıklıyor: "Bir avokadonun tamamını buzdolabınızın çekmecesinde bir limonla birlikte saklarsanız, satın aldıktan sonra bir ay boyunca taze kalır."
Düşük sıcaklıklara maruz bırakıldığında olgunlaşmadan sorumlu enzimler yavaşlar ve böylece avokadonun raf ömrü uzar.
Bu, olgun avokadolar için özellikle önemlidir, çünkü bunlar zaten olgunluklarının zirvesindedirler ve oda sıcaklığında bırakılırsa hızla olgunlaşabilirler.
Yarım avokadoyu bir hafta daha uzun süre mümkün olduğu kadar taze tutmak isteyenler, metal kapaklı bir kavanozda saklamalıdır ancak bu yalnızca çekirdeğin hala takılı olması durumunda işe yarar.