Asya kültüründen gelen et suyuna muz eklemek çok popüler oldu : Nedenini öğrendiğinde siz de hak vereceksiniz

Asya kültüründen gelen et suyuna muz eklemek  çok popüler oldu : Nedenini öğrendiğinde siz de hak vereceksiniz
Et suyu pişireceksiniz ama hazırlamak için fazla zamanınız mı yok? Basit ama çok sıra dışı bir numara kullanarak, birkaç dakika içinde yumuşak et elde edebilirsiniz - ve bonus olarak harika tadını koruyacaktır!

Muz kabuklu suyu ekleyin

Bu Asya'dan gelen bir numara. Sığır etinin etli ve sulu lezzetini korumak için yerel şefler önce onu muz kabuklarıyla pişiriyor. Eti et suyuna koyun, muz kabuklarını ekleyin ve yaklaşık yirmi dakika pişirin. Bu süre zarfında et hızla yumuşayacaktır. Daha sonra kabuğunu çıkarabilir ve genellikle et suyuna eklediğiniz klasik kök sebzeleri ekleyebilirsiniz.

Bu numara sayesinde et suyunu uzun süre süzmek zorunda kalmazsınız ve et, uzun pişirme sırasında kaybolacak olan lezzetini korur.

Kabukları et suyuna koymadan önce iyice fırçaladığınızdan emin olun. Muz yetiştirmek için sıklıkla kimyasal spreyler kullanılır ve kesinlikle onları çorbada pişirmek istemezsiniz!

Muz çorbası

Sadece muz kabuklarını kullanmak zorunda değilsiniz, muz çorbası yapmayı da deneyebilirsiniz! Kulağımıza çok egzotik gelebilir ama belki bu yemeği beğenirsiniz.
Muz parçalarını tereyağı ve soğanda kızartın, doğranmış bir elmayı ekleyebilirsiniz. Köri ekleyin, ayrıca bir tutam pul biber, zencefil veya biraz baharatlı karışım da ekleyebilirsiniz. Daha sonra güçlü suyu dökün, kaynatın ve karıştırdıktan sonra kremayı ekleyin.

Oldukça sıra dışı tadı muhtemelen sizi şaşırtacak, ancak buna tekrar tekrar geri dönebilirsiniz!

Muz kabuğunun başka bir kullanımı

Muz kabuklarını kesinlikle atmamalısınız! Aynı zamanda ev ve bahçe bitkileri için gübre olarak da mükemmeldir. Kabukları basitçe toprağa gömebilir ve bitkilerin onlardan besin almasına izin verebilir veya saksı karışımına batırmalarını sağlayabilirsiniz.

Keseleri ekolojik bir şekilde bertaraf edebilir, aynı zamanda avantajınıza kullanabilirsiniz.