39 Yıllık Ustadan Lezzet Patlaması Yaşatacak Kasap Köfte Tarifi

39 Yıllık Ustadan Lezzet Patlaması Yaşatacak Kasap Köfte Tarifi
Köfte, Türk mutfağının kırmızı çizgisi olarak bilinir. Tam tarifi tutturmak ise epey zordur. El lezzeti de bir kenara dursun biz size 39 yıllık ustadan tam ölçülü kasap köfte tarifini verelim. İşte yerken lezzet patlaması yaşayacağınız yumuşacık tam ölçülü kasap köfte tarifi…

Gerçek kasap köftesi tarifi bu kadar basit! 39 yıllık kebapçı İbrahim Erdem Ramadan kasap köftenin tarifini paylaştı

39 yıllık kebapçı İbrahim Erdem, gerçek kasap köftenin tarifini paylaştı. Bu tarif, lezzetiyle hayranlık uyandıracak. Ramadan kasap köftesinin nasıl yapıldığını öğrenmek isteyen herkes, bu eşsiz lezzeti evlerinde deneyebilir. Usta bir kebapçının tecrübesiyle harmanlanmış bu tarif, damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak.

KASAP KÖFTE MALZEMELERİ

750 gr dana köftelik kıyma

2 adet orta boy kuru soğan

Yaklaşık 1 çay bardağı galeta unu ya da ekmek kırıntısı

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz

2 diş sarımsak

YAPILIŞI

Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın.

Soğanları soyup rendeleyin ve suyunu sıkarak çıkartın.

Kıymanın üzerine rende soğan, baharatlar ve ekmek içi ekleyerek iyice yoğurun.

Cevizden biraz büyük parçalar kopararak elinizde yuvarlatın ve avucunuzda biraz bastırarak şekil verin.

İster mangalda isterseniz de tavada önlü arkalı pişirerek servis yapın.

Afiyet olsun...