Yıllarca kahvaltıda tüketmiştik - zararını öğrendikten sonra asla ağzınıza sürmeyeceksiniz

Poğaça, en sevilen hamur işlerinden. Ancak poğaça tüketmenin çok zararlı olduğu ortaya çıktı! İşte her sabah kahvaltıda poğaça tüketenleri üzecek bilgiler.

Türk mutfağında yer alan hamur işleri vazgeçilmez lezzetlerimiz arasında yer alıyor. Özellikle modern şehir yaşamına geçişin hızlandığı günümüzde hamur işleri en çok tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor.

Adım başı açılan pastaneler ve börekçilerde satılan poğaçalar kahvaltı sofralarımızı süslüyor. Evde de en çok yaptığımız hamur işleri arasında poğaça ilk sırada yer alıyor.

Doya doya yediğimiz poğaça aslında çok zararlıymış! Vücudumuza bilmeden zarar veriyormuşuz. Uzmanların daha önce poğaça tüketimiyle ilgili çok sayıda uyarısı var. Yapılan araştırmalarda poğaçanın çok zararlı olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Ancak bugün basında yer alan bir haber poğaça seven herkesi üzecek türden oldu. Öğrendikten sonra ağzınıza bir daha poğaça sürmeyeceksiniz!

CNN Türk’te yer alan bilgilere göre, uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.

Budak, dışarıdan alının Bİrçok yiyecekte margarin kullanıldığını açıklayarak, margarinin içeriğindeki trans yağ asitlerinin tehlikeli olduğunu belirtti.

EN TEHLİKELİ İKİLİ: POĞAÇA VE MEYVE SUYU

Kahvaltıyı geçiştirmek için tercih edilen poğaça ve hazır meyve suyu ikilisi hem obeziteye hem de birçok hastalığa davetiye çıkartıyor. Poğaçaların 1 adeti 400 kalori kadar enerji içerebilirken, hazır meyve sularının küçük bir kutusunda yaklaşık 6 çay kaşığı beyaz şeker oluyor. Her gün kahvaltıyı geçiştirmek için tüketilen poğaça ve hazır meyve suyu, 2 ayda fazladan 2.7 kilogram olarak vücutta depo ediliyor. Fazla şeker ve kalori alımına bağlı olarak karaciğer yağlanması, kalp ve damar hastalıkları, obezite, kanser, yüksek kolesterol ve tip-2 diyabet gibi hastalıkların riski artıyor.

1 ADET SİMİT 4 DİLİM EKMEĞE BEDEL

Kahvaltı genellikle tahıl ürünlerinin en çok tercih edildiği öğünlerden biridir. Tahıl tercihinizi lif oranı yüksek olan; tam buğdaylı, kepekli, çavdarlı ürünler yerine beyaz undan yapılan simit, poğaça, börek gibi ürünlerden yana yaptığınızda vücudunuz ihtiyacı olan lifi alamayabilir.

Buna bağlı olarak kabızlık, şişkinlik gibi sindirim sistemi problemleri görülebilir. Diğer bir yandan kahvaltıda 1-2 dilim ekmek yediğinizde ekmeğin lifli yapısı sayesinde doygunluk hissederken; 1 adet simit tükettiğinizde pek fazla doygunluk hissetmez hatta 1-2 saat sonra tekrar acıkırsınız. Tüm bunların yanında yediğiniz 1 adet simit 4 dilim kadar ekmeğin kalorisini içerir.

İlgili Haberler

Bugüne kadar kimse anlatmamıştı - Canan Karatay limonlu su gerçeğini herkese anlattı
Dışarıdan alanları kıskandırıyor- Kadife gibi yumuşacık açma poğaçanın püf noktasıymış
Aşure pişirirken bilmeniz gereken yöntem - Kıvamının çok daha iyi olmasını sağlıyor

Yaşam Haberleri