Tarhana çorbası içerken 2 kez düşünün. Uzman uyarısı çok şaşırttı

Tarhana çorbası hastayken neden içilmemeli? Şaşkına çeviren bir uyarı var

Kış aylarında çokça tüketilen Tarhana çorbasıyla ilgili kafa karışıklığına yol açan bir uyarı var. NTV tarafından da paylaşılan o haber bugün olmuş büyük tartışma konusu.

Eskiden uzmanlar, vücut direncini arttırdığı için tarhana çorbasını özellikle tavsiye ederdi ancak artık durum günümüzde büyük ölçüde değişmiş gibi.

Çok sayıda uzman, içeriğindeki yüksek miktardaki un nedeniyle tarhana çorbasını artık hasta olanlara önermiyor. Bunlardan biri de 'Özellikle çocuklara ve hastalara tarhana vermeyin' diyen Uzman Diyetisyen Işın Sayın.

Işın Sayın'ın açıklamaları büyük tartışma başlatmış durumda. NTV tarafından paylaşılan haber sosyal medyada da büyük ses getirmiş durumda.

Peki şifa niyetine içilebilecek çorbalar nelerdir?

* Tavuk suyu çorbası

* Kelle Paça çorbası

* Zerdeçallı mercimek çorbası

* Fesleğenli domates çorbası

* Zencefilli havuç çorbası

* Bal kabağı çorbası

* Ispanak çorbası

* Pırasa çorbası

* Balık çorbası

Tüm bu çorbalar kış hastalıklarını daha hızlı atlatmanızı sağlayacaktır. İlla Tarhana çorbası içmek istiyorsanız en azından kıymalı olarak yapınız. Tarifsiteniz.com'da yayınlanan tarhana çorbası tarifi daha doyurucu olacağından hastalık döneminde de tüketilebilir.

Kıymalı tarhana çorbasının tarifi;

Malzemeler;

*100 gr kıyma
*1,5 çay bardağı toz tarhana
*1 yemek kaşığı salça
*2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (eğer kıymanız yağlı ise tekrar yağ eklemenize gerek yok, bu yağ miktarı kıymanın yağ oranına bağlı)
*7-8 su bardağı sıcak su
*3 diş sarımsak
*Tuz

Yapılışı;

*Tencereye kıyma alınır. Üzerine zeytinyağı eklenerek kavrulmaya bırakılır (kıymayı kavururken kurutmayın) Ayçiçek yağıyla yapmanız önerilmez.


*Kıyma piştikten sonra salça ilave edilir. 3 – 4 dakika daha kavurmaya devam edilir. Ardından üzerine sıcak su eklenir. Su kaynamaya bırakılır.


*Ayrı bir kasede tarhana az su ile ezilerek güzelce sulandırılır. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra hızlıca karıştırılarak çorbaya eklenir.


*Kaynayana kadar karıştırma işlemine devam edilir. Kaynayınca altı kısılır. Rendelenmiş sarımsaklar ve tuz eklenir. 10-12 dakika sonra ocağın altı kapatılır.

Kıymalı tarhana çorbanız artık hazırdır. Çorbayı bu şekilde yaparsanız en azından besin değeri artar.

İlgili Haberler

Lahanayı bacaklarınıza sarın ve bekleyin. O sorun tamamen geçip gidiyor
Yalı Çapkını dizisiyle ilgili gerçek açığa çıktı! Meğer o ismin hayatını anlatıyormuş
Uzmanlar tavsiye etti.. Kış boyunca yapıp için; Kelle paça yerine geçiyor

Yaşam Haberleri