2 hazır yufkayla Sadece lüks restoranlarda yapılıyor.. Bu teknikle artık herkes yapabilecek

Makarna + Yufka ile yapılan bu harika atıştırmalık gerçekten kahvaltılarda çok iyi gidiyor. Hem börek hem makarna gibi çok sevilen iki lezzet bir arada..

Son dönemde en çok tercih edilen börek tariflerinden biri de makarnalı börek tarifi oldu. Evde hızlı bir şekilde yapabileceğiniz bu börek özellikle kahvaltılarda vazgeçilmeziniz olacak.

İtalya'da sadece lüks restoranlarda yapılan bu yemeği aslında evde yapmak çok basit.. İhtiyacınız olan tek şey yufka ve makarna..

Yufkayı ister hazır alın isterseniz kendi yaptığınız yufkayı kullanın.

Tarifsiteniz.com adlı sitede yer alan bir içerikte; Pratik makarnalı böreğin tarifi paylaşıldı. İşte tadı damağınızda kalacak o lezzet.

Az malzemeyle yapılan bu tarif hem lezzetli oluyor hem de doyurucu. Ayrıca kullanılan malzemeler de oldukça uygun fiyatlı!

Birçok kişi makarnanın da yufkanın da neredeyse aynı malzeme olduğunu ve yakışmayacağını düşünür. Ama sosu ile harika bir lezzete kavuşuyor. İçine eklenen yumuşak beyaz peynir sayesinde deneyen herkes ilk başta su böreği sanıyor. Ayrıca Balkanlarda hamburger ekmeği arasında peynirli börek hazırlıyor. Gören herkes şaşırsa da denedikten sonra vazgeçemiyor. Bu tarifi de denemeden geçmeyin diyoruz.

Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler

  • 2 tane yufka

Sosu İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı

İç Harcı İçin Malzemeler

  • 1/2 paket haşlanmış fiyonk makarna
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 kase rendelenmiş beyaz peynir

Yapılışı

İlk olarak sosu için olan yumurtaları bir kap içerisine aktarın ve iyice çırpın. Ardından zeytinyağı ve yoğurdu ekleyin, tekrardan çırpın.

Haşlanmış makarna, rendelenmiş beyaz peynir ve ince ince kıyılmış maydanozu bir kap içerisinde iyice harmanlayın. Ardından yumurtalı harcın yarısını içerisine dökün ve tekrardan karıştırın.

Yağlanmış fırın tepsisine ilk yufkayı serin. Makarnalı harcı üzerine yayın. İkinci yufkayı üzerine büzüştürerek serin. Kenardan sarkan yufkaların böreğin ortasına doğru kapatın. Kalan sosu üzerine yayın.

Önceden altlı üstlü ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

İlk sıcaklığını attıktan sonra dilimleyerek servis edin.

İlgili Haberler

Et pişirirken bilmeniz gereken yöntem.. 33 yıllık usta; eti lezzetlendiren püf noktayı paylaştı
Patlıcanı ziyan etmeyin. Kararmayan ve yağ çekmeyen patlıcan böyle kızartılır
Doğuştan mutsuz 3 burç... Asla gülmeyi bilmiyorlar.. Her zaman gergin ve üzgünler

Yaşam Haberleri