Nohutta zehir tehlikesi. Pişirirken zehirlenmeye yol açan alışkanlık

Nohut en sevilen besinlerden. Nohut yemeği yaparken yapılan bir pişirme alışkanlığı zehirlenmeye yol açabiliyor.

Nohut yemeği oldukça lezzetli olmakla birlikte bir o kadar da kolay ve pratik bir yemektir. Nohut yemeği yanında pilav ile ayran ile servis edilebilmektedir. Oldukça bereketli ve ekonomik bir tarif olduğu için kalabalık misafirleriniz için de nohut yemeği yapabilirsiniz.

Nohut yemeği yaparken dikkat etmekte fayda var.

Nohut yemeği yapmadan önce genelde nohutlar bir gece önceden ıslatılır. Bu doğru bir yöntemdir. Ancak yanlış olan yöntem başka.

Gece boyunca nohutların suya bıraktığı gaz ise sağlık için son derece zararlı. Bu suyu sonrasında değerlendirme isteği, örneğin; faydalı olduğu düşünülerek çeşitli yemeklerde kullanımı, büyük bir riskle karşı karşıya bırakıyor.

İNTERNETTEKİ BİLGİLERE İNANMAYIN!

İnternette dolaşan bazı bilgiler var. Nohut suyunun faydalarını sıralıyorlar. Oysa bu bilgiler tümüyle yanlış.

Nohudun suda bekletilmesinin tek nedeni daha yumuşak olmasını sağlamak ve üzerindeki zararlı bazı maddeleri temizlemek.

Suda bekledikçe nohutlar, mide tarafından sindirilemeyen zehirli maddeler ortaya çıkarıyor. Bu suyu dökmek yerine yemeğe eklemek besin zehirlenmesine yol açabilir. Bu yüzden bu alışkanlıktan vazgeçmek gerekmekte.

Önemli hatırlatma: Marketlerden satın almış olduğunuz haşlanmış nohutları suda bekletmenize gerek yoktur. Ancak bu nohutların içindeki suyu da kullanmamanız dökmeniz gerekiyor.

İlgili Haberler

Canan Karatay öneriyor. En sağlıklı turşu. Yiyen 95 yaşına kadar yaşar
Sokak pilavcılarının lezzet sırrıymış. Pilavı çok daha lezzetli yapan yöntem
3000 bin yıllık süper tarif. İbn-i Sina'nın enerjiyi 3 katına çıkaran gıdası

Yaşam Haberleri