Hazırlık aşaması çok önemli.. Bayatlamayan poğaçanın püf noktası bu kadar basitmiş

Bayatlamayan poğaça nasıl yapılır çok merak ediliyordu. Şimdi vereceğimiz bilgiler sayesinde çok lezzetli poğaça pişirebileceksiniz.

Poğaça en sevilen hamur işlerinden. Pastanelerde satılan poğaçalar çabuk bozulmuyor. Evde yapılan poğaçalar ise nedendir bilinmez hemen bayatlıyor.

Şimdi sizlerle bayatlamayan poğaçaların sırrını paylaşacağız. Paylaşacağımız bu sır sayesinde pişireceğiniz poğaçalar en az bir hafta bayatlamayacak.

Tarifsiteniz.com sitesinde yer alan bir içerikte; Bayatlamayan poğaçanın tarifi paylaşıldı.

Poğaça yaptığımız zaman isteriz ki hemen bayatlamasın. Misafirlerimiz geleceği zaman elimiz ayağımız birbirine dolaşmasın diye çoğu şeyi önceden yaparız. Bunlar arasında poğaça da ilk sırada yer alır. Hatta kimi zaman bir gün önceden yaptığımız poğaçaların hemencecik bayatladığına tanık oluruz. Bu durum çok can sıkıcıdır.

Ancak bayatlamayan poğaça yapabilmek gerçekten mümkün. Sırrı da üstelik iç malzemesinde saklı.

Vereceğimiz bu tarifle yapacağınız poğaçalar asla bayatlamayacak. Üç gün geçse bile aynı tazeliğini koruyacak. Yapmanız gereken tek şey tarife uygun bir şekilde poğaçanızı yapmak.

BAYATLAMAYAN POĞAÇA İÇİN MALZEMELER

Hamuru için gerekli malzemeler

1 su bardağı kadar yoğurt
1 su bardağı kadar sıvı yağ
2 su bardağı kadar ılık su
1 paket yaş maya ya da 1 çorba kaşığı kadar kuru maya
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 yemek kaşığı kadar şeker
Ve 1 adet yumurta
Un (yaklaşık 9 su bardağı yeterli olacaktır )

Üzeri için malzemeler

Yumurtanın sarısı
susam ve çörek otu

BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİNE GEÇELİM

İlk önce poğaçaların hamurunu hazırlayalım. Yoğurma kabına ılık su dökerek maya ve şekeri eritelim. Üzerine bir kapak kapatarak 10 dakika bekletelim. Sonrasında sıvı yağ ve yoğurt ile yuz aynı zamanda yumurtanın beyazını ekleyerek karıştıralım. Dilerseniz sarısını da ekleyebilirsiniz. Unu da yavaş yavaş ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edelim. Hamuru 1 saat kadar dinlendirelim. Üzeri kapalı bir şekilde.. Sonrasıdna ise hamuru biraz daha yoğurarak havasını alalım. Poğaçalarımıza istediğimiz şekilde şekil verelim. Sonrasında önceden yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurtanın sarısından sürelim. Sonrasında da üzerine susam ve çörek otundan serpiştirelim. Bu bir sade poğaça tarifidir dilerseniz poğaça içlerine peynir yada çökelek ekleyebilirsiniz.

Bayatlamayan poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana dek yaklaşık yarım saat pişirelim. Bu malzemelerle yaklaşık 20 ile 25 adet poğaça elde edebilmek mümkün. Yetmez diyorsanız malzemeleri iki katına kadar çıkarıp 40 ya da 45 adet poğaça elde edebilirsiniz. Böylelikle iki tepsi bayatlamayan poğaçanız hazır olacaktır.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

PÜF NOKTALAR; Yoğurdun ekşi olmamasına dikkat edin, Peynirin taze olmasına dikkat edin ve şeker eklemeyi sakın unutmayın. Hamuru dinlendirme işlemini de sakın atlamayın.

İlgili Haberler

Limondan bile daha fazla C vitamini bulunuyormuş. Bu meyve şifa deposu çıktı
Kalabalıktan nefret ederler. Misafir sevmeyen 4 burç insanı
Lokanta uslarınınki kadar lezzetli mercimek çorbası böyle pişiriliyormuş! Blendersız üstelik..

Yaşam Haberleri