Haşlanmış yumurtanın besin değerini yok eden alışkanlık. Aşçılar açıkladı

Yumurta haşlarken dikkat edilmeyen bir hata var. Buzdolabından çıkarır çıkarmaz yumurtayı haşlamayın. Besin değeri yok oluyor. Peki sağlıklı yumurta nasıl haşlanır?

Türk mutfağının en faydalı besinlerinden biride kuşkusuz yumurtadır. Haşlanmış yumurta yaparken yapılan bir hata hem yumurtanın besin değerini yok ediyormuş hem de yumurtanın çatlamasına neden oluyormuş.

Yumurtayı buzdolabından çıkarır çıkarmaz haşlamamak gerekiyor. Bir kaç dakika oda sıcaklığında bekletip daha sonra haşlamak gerekiyor.

KAFA KARIŞTIRAN İDDİA

Haber7'de yer alan bir haberde; Yumurtayla ilgili pek bilinmeyen bir bilgi paylaşıldı. Yayınlanan haberde sağlıklı pişirme yöntemiyle ilgili bilgilerde verildi.

Yumurta kahvaltılarda sahanda, omlet ve haşlanmış olarak tüketiliyor. Ancak uzmanlar bu pişirme yöntemlerinin hiç birini uygun ve sağlıklı bulmuyorlar. Suya katılarak haşlanmış yumurta veya sahanda pişmiş yumurtanın içerisinde hiçbir besin değerinin kalmadığını belirtiyorlar.

Uzmanlar yumurtayı en doğru pişirme yönteminin buharda pişirmek olduğunu dile getiriyorlar. Eğer buharda pişirmek için gerekli olan aletiniz yoksa benmari usulü pişirin diye özellikle belirtiyorlar.

Uzmanlara göre bu şekilde pişen yumurta besin değerlerini kaybetmiyor. Buharda pişen yumurtanın süresi de maksimum 12 dk olmalıdır

İlgili Haberler

Sarımsaklar bozuluyorsa bu teknikle asla bozulmuyor.. Aylarca sarımsaklar taze kalıyor
Tamamen doğal. Bir tutamı bile saçtaki beyazlamayı durduruyor. Deneyenler faydalı diyor
Resimde kaç tane B var? 20 saniyede hepsini bulursan IQ seviyen 130'un üstünde.. Ve çok zekisin demek

Yaşam Haberleri