Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında yer alan yoğurt yaz kış sofralarımızdan eksik olmuyor. Yoğurt sağlıklı beslenmek isteyenlerin sofralarından eksik etmemeleri gereken bir besin olarak biliniyor.
Ancak marketlerden alınan yoğurtların içindeki katkı maddeleri birçok kişinin aklını karıştırmakta. Bu yüzden uzmanlar ev yoğurdunun daha sağlıklı olduğunu belirtiyorlar.
Yoğurdunu evde yapıp gönül rahatlığıyla yemek isteyenlerin bilmesi gerekenleri bu içeriğimizde derledik.
TAŞ GİBİ YOĞURT NASIL MAYALANIR?
Gerekli malzemeler;
1 litre süt
1 kaşık yoğurt
Çay kaşığı ucuyla tuz
Taş gibi yoğurt tarifi;
* Sütü çelik tencerede orta ateşte kaynayana kadar iyice pişirin. Taşmaması için tencere üzerine bir tahta kaşık koyun.
* Köpürmeye başlayınca kepçe yardımıyla havalandırarak karıştırın ve ocağın altını kısın.
* Sütün üçte biri azalana kadar bu şekilde karıştırarak sütü pişirin.
*Ocaktan alıp sütü soğumaya bırakın.
*10-15 dakika istenilen sıcaklığa gelene kadar sütü bekletin.
*Ufak bir kabın içine yoğurt ve tuzu ekleyip pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın.
*Daha sonra tenceredeki sütün içine bu karışımı ilave edin.
*Sütten kaba biraz alıp boşaltıp içinde yoğurt kalmayana kadar bu işlemi tekrarlayın.
*Tenceredeki sütün iyice karışmasını sağlayın.
*Tercihen cam olan yoğurt kaplarına döküp, ağzına kapağını kapatmadan 10-15 dakika civarında 50 derecede çalıştırıp kapatılan fırına koyun.
*Fırının kapağını hiç amadan 5 saat kadar yoğurdu bekletin.
*Sürenin sonunda buzdolabına koyun.
*Ertesi gün artık yoğurdunuzu afiyetle tüketebilirsiniz.