Dibi tutan, lapa olan pilav kalmayacak! Aşçıların sırrını bulduk- Pilavı lezzetlendiren yöntem

Dibi tutan, lapa olan pilav kalmayacak! Aşçıların sırrını bulduk- Pilavı lezzetlendiren yöntem
Pilav pişirirken işinize yarayacak harika bir yöntemi sizlerle paylaşacağız. Hem bulgur hem pirinç pilavı yaparken vereceğimiz bu aşçılık sırlarını uygulayın.

Türk mutfağında pilav önemli bir yer tutar. Özellikle pirinç pilavı sadece ülkemizde değil bir çok ülkede yapılan bir yemek türüdür.

Ana yemeğin yanına en iyi yakışan yemektir pilav.

Pilav yaparken herkesin karşılaştığı iki önemli sorun var. İlki pilavın lapa olmasıdır. İkincisi ise dibinin tutması.

Şimdi sizlerle paylaşacağımız tarif sayesinde pilavınızın asla dibi tutmayacak.

Tam kıvamında pirinç pilavının yapılışı ve malzemeleri

1 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik sıcak su
1 tane bulyon ya da tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı (margarin)
Az sıvı yağ

Pişirdiğinizin pilavın kıvamı bir türlü tutmuyorsa bu sırlar işinizi kolaylaştıracak
Pirinç Pilavı Tarifi Hazırlanması:

1 su bardağı pirinci sıcak suda tuz ilave ederek bir müddet bekletmek gereklidir.
Daha sonra pirinç bir kaç kez yıkanmalı ve nişastası gitmelidir.
Bu arada tencereye; tereyağı ve az sıvı yağ konulur.
Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek pirinçlerin kavrulması sağlanır.
Biraz fazla kavurmanız tane tane olmasını sağlayacaktır.
Tuz az atılmalıdır, çünkü bulyonlar tuzludur.
Üzerine suyunu ve tavuk bulyonu ekleyerek çok kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Suyunu çeken pilav ocaktan alınır ve üzerine bir peçete örtülerek demlenmeye bırakılır.
Demlenen pilav servis edilmeye hazırdır.
Afiyet olsun!

Tam kıvamında bulgur pilavının yapılışı ve malzemeleri

Malzemeler:

2 su bardağı bulgur
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıya
1 çay kaşığı tuz, kırmızı biber
3 su bardağı su

9.jpg

Nasıl yapılır?

Domates, soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Ardından Tencereye sıvıya ve tereyağı atın, üzerine doğradığınız soğanları ve sarımsağı koyup karıştırarak pişirin. Soğanlar biraz pişince önce sulandırdığınız salçayı sonra domatesleri atıp pişirin. Bulgurları güzelce yıkayıp, süzüp tencereye boşaltın. Tuz, kırmızı biber ekleyip karıştırın. Ardından pilavın suyunu da ekleyip kapattığını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakikada pişecektir. Pilavı servis etmeden önce 10 dakika kapağı kapalı şekilde dinlendirmenizi öneririz. Afiyet olsun…

Evet pilav yaparken mutlaka bu tarifleri deneyin. Böylelikle pilavınız ne lapa olacak nede dibi tutacak. Öğrendiğiniz bu bilgileri arkadaşlarınızın yararlanması adına onlarla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Kaynak: Habertürk - Halktv.com.tr

İlgili Haberler