Limon en sevilen besinlerdendir. C vitamini deposu olan limonla ilgili çok sayıda araştırma bulunuyor. Kansere karşı koruyucu etkileri bulunan limon aynı zamanda da cilt güzelliğine iyi geliyor. Uzun yaşam sırları çoğu zaman merak ediliyor.
Sağlıklı ve uzun bir yaşamın sırrı aslında limon ve limon suyunda gizliymiş. Limon suyuyla ilgili bilinmeyen bazı gerçekler var.
Bu bilgileri Canan Karatay paylaştı.
Limon suyu, Canan Karatay'ın en büyük sırrıymış!
İşte Canan Karatay'ın anlatımıyla limon suyu hakkında herkesi çok şaşırtacak bilgiler. Öğrendiğiniz bu bilgileri arkadaşlarınızla da paylaşmayı ihmal etmeyin..
Son zamanlarda yapılan çalışmalar özellikle de zayıflamak isteyen kimselerin sabahları limonlu su içmeleri gerektiğini söylüyor. Çocukluğundan bu yana limonlu içmeyi adet haline getiren Canan Karatay, limonlu suyun sırrını açıkladı.
Bağırsakların aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı olarak sindirimi rahatlatan limonlu su detoksu, düzenli tüketildiğinde yağları çatır çatır yakmaktadır. Gün içerisinde tuvalete sık çıkamayan kimselerin sabah aç karna tüketmeleri ile direkt olarak tuvalete çıkabileceği limonlu su karışımı ile kilo vermek için vücutta biriken ödemler idrar yoluyla dışarı atılır.
Metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasına yarayan limon suyu, yağ yakıcı etkisiyle kısa zamanda fazlalık yağlarınızdan kurtulmaya yardımcı olur. Zayıflama ve sağlıklı beslenmeye dair açıklamaları ile gündeme gelen Canan Karatay, katıldığı bir programda devamlı limonlu su içmesi gözleri üzerine topladı. Limonlu suyun sağlık açısından da çok faydalı olduğunu maddeler halinde sıraladı.
- Limonlu su, karaciğerin en sevdiği karışımların başında gelir.
- Karaciğeri toksinlerden temizlemeye yarayan limonlu su, bağışıklığı kuvvetlendirir.
-Metabolizma ve sindirim probleminin önüne geçer.
- Pektin lifi içeriği ile iştah kontrolü de sağlar.
Limonlu su nasıl hazırlanır?
Yasemin.com'da paylaşılan bir içerikte; Limonlu suyun tarifi de paylaşıldı. İşte o tarif
MALZEMELER:
200 ml su
1 tane limon
YAPILIŞI:
Yukarıda belirtildiği miktardaki suyun içine limon sıkıp cezveye koyup kaynatın. Dilerseniz bu esnada limon kabuğu da içinde durabilir hatta daha da yararlı olabilir. Kaynama işlemi bittikten sonra ılık halde iken karışımı tüketebilirsiniz.