Narin'in mezarı sorularla dolu

Diyarbakır'da katledilen Narin Güran'ın soruşturmasında 12 tutuklu var ama katil ortada yok. Kim, nerde, ne zaman ve niçin Narin'i katletti soruları yanıt bulmadı. Narin'in annesinin günlerce önceki videosu da kafaları karıştırdı. Anne Güran videoda, "Kızım biliyor dayanamıyor" diyor.

Özel Haber/Aziz Turgut Altun

Diyarbakır'da katledilen Narin Güran, 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nin altında bulundu. Sekiz yaşındaki Narin, öldürülüp çuval içine konmuş halde bulundu.

Arama köpeklerini engelleyen gömme, büyük bir şüphe yarattı. Birçok kişi bunun profesyonel bir iş olduğunu söyledi.

Narin'in cinayetinde ilk amca Salim Güran tutuklandı. Arabasında Narin'in DNA örnekleri bulunan Amca Güran, cinayeti reddetti. Narin'in evinin hemen altındaki kerpiç evde yaşayan amca Güran'ın işçisi olan Nevzat Bahtiyar, Küçük Narin'i gömdüğünü itiraf etti.

Başta Amca Güran'dan alacağı 200 bin lira karşılığında bunu yaptığını sonra da korktuğu için eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.

Nevzat Bahtiyar, cansız bedeni de çuvala koymak için evine götürdüğünü söyledi. Bahtiyar'ın evdeki eşi ve annesi sorgulanmadı. Evde delil niteliğinde olabilecek eşyaların da Bahtiyar'ın eşi tarafından taşınmasına izin verildi.

Bahtiyar'ın aracının Narin'i gömdüğü gün dere kenarına gittiği jandarma güvenlik kayıtları günler sonra ortaya çıktı.

Narin'in annesi, kardeşi ve çok sayıda yakın akrabası tutuklandı. Anne ve kardeş cinayete iştirakle suçlandı geri kalanlar da delileri karartmakla.

Tutuklu amcalardan Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran da Narin'in evindeki ahırda anne Yüksel Güran ve kardeş Enes Güran'la bir boğuşmaya şahit olduğunu söyledi. Ama üç sayfalık üç savcının yaptığı soruşturmada ahır bir kez bile sorulmadı.

Narin'in soruşturmasında delillerin neden itinatlı toplanmadığı, neden sorulması gereken soruların sorulmadığı ve katilim kim olduğu sorusunun yanıtı yokken yine kafaları karıştıran bir video çıktı.

ANNENİN KAFALARI KARIŞTIRAN SÖZLER: KIZIM BİLİYOR

Narin'in kaybolduğu ilk günlerde Tunceli'de 4,5 yıldır kayıp olan Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku anne Yüksel Güran'ı ziyaret etmişti.

Yüksel Güran ağladığı sırada Doku'nun ellerini tutup, "Narin karanlıkta kalmasın. Gülistan'ın ailesi yanmış biz de yanmayalım. Kimseler yanmasın. Ne olur kızımı bırakın, ne olur bir köşeye atın. Ne olur benim kızıma göstermeyin. Kızım biliyor, dayanamıyor." demişti.

KUZEN DE "SUDA OLMADIĞI" KESİN DEMİŞTİ

Narin'in kaybının en başından beri takipte olan Halk TV Muhabir Ferit Demir, 26 Ağustos'ta Narin'in kuzeni Osman Güran ile röportaj yapmıştı. Osman Güran, " Köyün içinde aramaya başladık. Saatler geçti. Köylüler toplandı. Ondan sonra devlet geldi çok şükür. Devletin bütün ekipleri sahada idi. Yok hiçbir iz yok. Jandarma hem dünden hem önceki gün köydeki bütün evleri aradılar. Kanalın içine baktık. Bizim zaten köylülerle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Köylülerle ilgili. Yani, bizi bilmeyen biri mi veya bilen biri mi bilmiyoruz. Nasıl kaçırılmış, suda olmadığı kesindir." demişti.

Suyun altında çıkan Narin'in ardından bu röportaj kafaları karıştırmıştı.

Şu ana kadarki ifadeler, jandarmanın tutanakları da köylülerin ve akrabaların organize bir şekilde güvenlik güçlerinin arama çalışmalarını sabote ettiği kanısında.

Türkiye Haberleri