İBB Davası'nda 27. gün! İtirafçı Adem Soytekin'in savunması öne çekildi! Sonrasında duruşmaya gelmeyecek

İBB Davası'nda aralarında cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 92 tutuklu 414 sanık duruşmanın sekizinci haftasında savunmalarına devam edecek. Bugün davanın 27’nci duruşması. Avukatlar tahliye talepleri için söz istedi, hakim izin vermedi. Avukatların reddi hakim talebi reddedildi. Adem Soytekin'in savunması öne çekildi. Soytekin savunmasından sonra duruşmalara gelmeyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun 142 eylem nedeniyle 828 yıl 2 aydan 2 bin 352 yıla kadar hapisle yargılandığı İBB Davası 8. haftasında devam ediyor. Geçen hafta İmamoğlu’nun makam şoförleri Osman Zekai Kırat ve Recep Cebeci, SEGBİS'le yapılan tutukluluk incelemesinde tahliye edildi.

Yine geçen haftaki duruşmada tutuklu cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan'ın savunması, itirafçı Adem Soytekin'e söz verilmesi üzerine yarıda kaldı. Hakim, Pehlivan'a "Adem Bey'e yazdığı dilekçeyle ilgili söz verdim. Savunmanızın insicamını bozduğumuz için özür dileriz" dedi. "Pazartesi kaldığınız yerden devam ederiz" diyerek duruşmayı bitirmişti.

Halk TV muhabiri Gamze Altunay duruşmanın 27. gününde Silivri'de gelişmeleri aktarıyor...

12.25 | PEHLİVAN SAVUNMASINA DEVAM EDİYOR: NEREDE PARA DOLU BAVULLAR?

Mehmet Pehlivan, geçen hafta yarım kalan savunmasına devam ediyor.

Yandaş medya her türlü karalamayı yaparken mağdurların suç duyuruları bile kabul görmüyor. Savcılığın keyfi ve yasadışı uygulamalarını eleştiren gazetecilerin hedef alındığını, kanallara ağır cezalar kesildiğini, haberlere erişim engelleri getirildiğini gördük. Sayın İmamoğlu’nun, Murat Ongun’un sosyal medya hesapları sırayla kapatıldı.
İktidar medyasının yaklaşık 2 yıllık süreçteki en büyük mesaisi yüzlerce sahte haber üretmek oldu.
Israrla şu soruları sorduk, sormaya da devam edeceğiz: Hani nerede “Florya’da gömülü paralar”?
Nerede “cenaze aracıyla kaçırılan rüşvetler”?
Hani nerede 560 milyar kamu zararı”?
Nerede para dolu bavullar?
Hani nerede dağıtılan iPhone 16 telefonlar, tabletler? ....
Tüm bu haberlerin sahte, yalan olduğu artık herkes tarafından kabul edilen bir gerçek... Gazeteci görünümlü suç ortakları bile süreç boyunca yalan söylediklerini itiraf ettiler...
Amaçları toplumda muhalif siyasetçilerin yozlaşmış olduğuna dair bir fikir yerleştirmektir. Bu mekanizma tüm otokrasilerde bu şekilde işlemektedir.
24 yıldır yaptıklarıyla toplumun zihninde yozlaşma ve yolsuzluk kelimelerinin karşılığı haline gelenler için bu saatten sonra aklanma imkansızdı. Bu nedenle ellerinde olan tek şey muhalif siyasetçilerin de onlardan farkı olmadığını iddia edecek yalanlar uydurmaktı.

12.15 | ADEM SOYTEKİN'İN SAVUNMASI ÖNE ÇEKİLDİ! SONRASINDA DA GELMEYECEK

Reddi hakim talebini reddeden hakim, itirafçı Adem Soytekin'in savunma sırasının öne çekilmesi talebini kabul etti. Normalde 105. sırada savunma verecek olan Soytekin, Mehmet Pehlivan'ın savunmasının ardından savunma verecek. Mahkeme Başkanı: Adem, dilekçeni değerlendirdik. Savunmanı hazırlarsan Pehlivan’dan sonra seni alacağız sıranı öne çekip. Sonrasında da gelmemen için müzekkere yazacağız.

Hakimin bu sözlerinin ardından Adem Soytekin duruşma salonundan ayrıldı. Soytekin cezaevine geri gönderiliyor.

12.13 | REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ

Avukatların reddi hakim talebinin reddedildi.

12.10 | İMAMOĞLU SALONA GELDİ

Duruşmaya verilen aranın ardından cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu ve tutuklular salona getiriliyor.

11.35 | HERKES SALONDAN ÇIKARILDI!

Halk TV muhabiri Gamze Altunay, duruşmaya ara verilmesi ile herkesin salondan çıkarıldığını aktardı.

11.23 | DURUŞMADA REDDİ HAKİM ÇIKIŞI: ARA VERİLDİ

Avukatlar tahliye talepleri için söz istedi, hakim izin vermedi. Avukatların reddi hakim talebinin ardından duruşmaya talebin değerlendirilmesi için ara verildi. Avukat Uğur Poyraz tutukluluk incelemesi sırasında her sanığın avukatına söz hakkı tanınması için itiraz edince Mahkeme Başkanı ile aralarında tartışma yaşandı. Mahkeme Başkanı tahliye değerlendirmesinin Perşembe günü yapılacağını söyledi.

Avukatların taleplerini devam ettirmesi üzerine mahkeme başkanı, sadece İBB Davası'yla birleştirilen Beyoğlu dosyasının avukatlarına söz vereceğini belirtti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı reddi hakim talebini değerlendirmek için duruşmaya ara verdi.

Uğur Poyraz 'söz hakkı vermeyecekseniz adil yargılama yapmıyorsunuz demektir' dedi. Poyraz, 'Heyetinizi reddediyorum' dedi.

11.10 | BU HAFTA ARA DEĞERLENDİRME OLACAK | ADEM SOYTEKİN İÇİN YOĞUN ÖNLEMLER

İBB Davası'nda bu hafta ara 92 tutuklu hakkında tutukluk değerlendirme yapılacak. Beyoğlu iddianamesinin de İBB Davası'na eklenmesi ile tahliye henüz tahliye talebi alınmayan İnan Güney'in de aralarında olduğu 3 kişi var.

ADEM SOYTEKİN İÇİN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Geçen haftaki son duruşmada savunmasının öne çekilmesi için dilekçe verilen itirafçı Adem Soytekin, bugün oldukça korumalı şekilde salona getirildi. Soytekin ile diğer tutuklular ile arasında çok sayıda sandalye konuldu.

11.05 | İMAMOĞLU ALKIŞLARLA SALONDA

Tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu alkışlar eşliğinde salona getirildi.

10.55 | TUTUKLULAR SALONA GETİRİLİYOR

10.00'da başlaması gereken duruşmada 10.55 itibari ile tutuklular salona getirilmeye başlandı.

09.50 | GEÇEN HAFTA TAHLİYE OLAN KADİR AYDAR SİLİVRİ'DE: EKREM BAŞKAN ÇIKANA KADAR BURADAYIM

Aziz İhsan Aktaş Davası kapsamında geçtiğimiz hafta tahliye olan Adana Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar da bugün davayı takip için Silivri'ye geldi. Aydar, "Ekrem başkanım ve diğer arkadaşlarım çıkana kadar buradayız. Ben arkadaşlarımı bırakıp Adana'ya dönemem. Asfalt dökemem, açılış yapamam. Hiçbir şey olmamış gibi hayatıma devam edemem!" dedi.

Türkiye Haberleri