Fatih Terim’in kayınpederi de yolcuydu: 51 yıl önce düşen THY uçağı enkazında yeni keşif

Marmara Denizi'ne 1975 yılında düşen ve 42 kişinin hayatını kaybettiği THY'ye ait 'Bursa' isimli Fokker F-28 uçağının enkazını bulma çalışmaları 51 yıldır sürüyor. Sosyal medya fenomeni Nedim Kuru ve ekibinin 5. kez gerçekleştirdiği sonar taramasında, uçağa ait olduğu değerlendirilen alüminyum parçalar görüntülendi.

Türk havacılık tarihinin en gizemli kazalarından biri olan THY'nin Bursa sefer sayılı uçağı, 30 Ocak 1975'te Marmara Denizi'ne düşmüş, 42 kişi yaşamını yitirmişti. Kazada hayatını kaybedenler arasında teknik direktör Fatih Terim'in kayınpederi Kamuran Aksu ve şarkıcı Seyyal Taner'in hostes kardeşi gibi tanınmış isimler de bulunuyordu. Dönemin teknolojik imkansızlıkları nedeniyle enkaz resmi olarak çıkarılamamış, arama çalışmaları sınırlı kalmıştı.

51 YILDIR SÜREN GİZEM

Sosyal medya fenomeni Nedim Kuru ve ekibi, yıllardır süren arama çalışmalarına bir yenisini ekledi. Ekip, Büyükçekmece ve Ambarlı açıklarında 5. kez gerçekleştirdikleri su altı taramasında, sonar cihazları ve su altı dronu kullanarak dip araştırması yaptı.

ALÜMİNYUM PARÇALAR GÖRÜNTÜLENDİ

Yaklaşık 7 saat süren arama çalışmalarında, deniz tabanında uçağa ait olduğu düşünülen alüminyum parçalar tespit edildi. Kuru, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "THY'ye ait 'Bursa' isimli 42 yolcusu ile birlikte düşen yolcu uçağına 5'inci dalış operasyonunu gerçekleştirdik. 7 saat boyunca uçağın düştüğü enkaz bölgesinde su altı dronu ile arama yaptık ve uçak enkazına ait diğer parçaları görüntüledik. Görüntüler arasında uçağa ait olduğunu düşündüğümüz alüminyum parçalar tespit ettik" dedi.

ANIT MEZAR BAŞVURUSU

Nedim Kuru, arama çalışmalarının yanı sıra kazada hayatını kaybedenler anısına Marmara Denizi'nde bir anıt mezar yapılması için İstanbul Valiliği'ne başvuruda bulundu.

(DHA)

Türkiye Haberleri