İstanbul Üniversitesi'nin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde de yemekhane zammı

İstanbul Üniversitesi'nde Türkiye'nin gündemine oturan yemekhane zamlarının ardından Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) de yemekhane ücretlerine zam yaptı.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Üniversitesi'nde yemekhane fiyatlarına fahiş zamlar gelmiş ve öğrenciler buna karşı protestolar düzenlemişti. Protestolar, polisin sert müdahalesi sonrası Türkiye gündeminde otururken, yeni yılın ilk genel kurul toplantısında alınan kararda öğrenci yemeği 2 liradan 2,25 liraya; kartsız yemek ücreti ise 8 liradan 11 liraya çıktı.

Yemeklerin kalitesi düşürüldü

soL'da yer alan habere göre, geçen yılın eğitim döneminin sonunda yemekhane menüleri bir süreliğine yayımlanmamıştı. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, teknik bir arıza olduğunu duyurmuş ve bunun akabinde yemekhanede çıkan yemeklerin kalitesi belirgin derecede düşmüştü. Aksaklığın giderilmesi için çalışmalara başlandığı belirtilmiş ancak sorun giderilmemişti.

İlk senato toplantısında yemekhanedeki yemeklerin kalitesizliği, altyapı problemleri ve öğrencilerin hayatını zorlaştıran birçok sorun yerine zammın gündeme gelmesi öğrencilerden yoğun tepki çekti.

 

İlgili Haberler

Yaşamına son veren üniversite öğrencisi Sibel Ünli'nin arkadaşları açıklama yaptı

Ekonomi Haberleri