Emlak sektörünün yarım asırlık devine ait köşk icradan satışa çıkarıldı

Türkiye’nin ilk franchise veren markası unvanını taşıyan, halen de ülke genelinde ‘en büyük emlakçı’ konumundaki TURYAP’ın patronu Azmi Zeki Sarıbay ve oğlunun borcu nedeni ile, ailenin Üsküdar Salacak’taki köşkü icradan satışa konuldu. Köşk için 100 milyon TL’lik bedel belirlendi. Korunması gereken kültür varlığı konumundaki köşkün, borçluya ait yarı hissesi 50 milyona icradan satılacak.

Türkiye genelinde 250 kadar bayisi bulunan TURYAP, emlak sektörünün en güçlü birkaç markasından biri konumunda. Şirketin kurucusu Azmi Zeki Sarıbay ile oğlu Uğur Tümer Sarıbay’ın bir kişiye olan borcu nedeni ile Sarıbay ailesine ait değerli mülk icradan satışa konuldu.


4 katlı köşk, Üsküdar Salacak'ta bulunuyor.

BABA VE OĞLU BORÇLU

İstanbul Anadolu Gayrimenkul İcra Müdürlüğü’nün düzenlediği icra ihalesine göre, alacaklı konumda Kurt Sanidh Müller isimli bir kişi bulunuyor. Dosyada, borçlu konumda ise baba Sarıbay ile oğlu yer alıyor.

KÖŞKÜN YARI HİSSESİ SATILACAK

Alacaklının talebi üzerine, Üsküdar Salacak’ta bulunan 4 katlı köşkün yarı hissesi icradan satılacak. Anılan köşkün yüzde 50’si Uğur Tümer Sarıbay’a, kalan ise Mehmet Onur Sarıbay’a ait. Satışa konu olan yüzde 50’lik hisse ise Uğur Tümer Sarıbay’a ait.

TAMAMI İÇİN 100 MİLYONLUK BEDEL

Köşkün tam hissesi için 100 milyon TL’lik bedel belirlendi. Uğur Tümer Sarıbay’a yüzde 50’lik hissenin bedeli ise 50 milyon TL olarak belirlendi. Köşkün yarı hissesinin icradan satış ihalesi 24 Eylül’de yapılacak.

KORUNMASI GEREKEN KÜLTÜR VARLIĞI

İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde, 24 Ekim’de ihale yenilenecek. Bu arada, bilindiği gibi icradan satış ihaleleri, belirlenen bedelin yüzde 50'si üzerinden satışa konuluyor. 4 katlı köşk, korunması gereken kültür varlıkları listesinde.


Ahmet Zeki Sarıbay

Ekonomi Haberleri