En son Telegram kurucusu ile görülmüştü, ortalıktan kayboldu!

Rus kripto yatırımcısı Yulia Vavilova, Telegram CEO'su Pavel Durov'un Paris'te gözaltına alınmasının ardından kayboldu.

24 yaşındaki Rus kripto yatırımcısı ve yayıncı Yulia 'Yuli' Vavilova, Telegram’ın kurucusu Pavel Durov’un Paris’te gözaltına alınmasının ardından bir anda ortadan kayboldu. Çoğunlukla Dubai'de yaşayan Vavilova, Durov ile birlikte seyahat ediyordu ve en son Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de görülmüştü.

Ancak Paris’te Durov ile birlikte bulunduğu sırada, gözaltına alındıktan sonra Vavilova’nın akıbeti hakkında hiçbir bilgiye ulaşılamıyor.

EN SON DUROV İLE GÖRÜLDÜ

Vavilova'nın Paris’e uçmadan önce Bakü’de Durov ve ekibiyle geçirdiği biliniyor. Rusya'daki ailesi, Vavilova'ya ulaşamıyor ve onun durumunun belirsizliği konusunda Rus yetkililerden yardım talep etti.

Ancak, şu ana kadar herhangi bir geri dönüş alınmadı. Aile, endişelerini dile getirirken, Vavilova’nın kaybolması sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI DUROV'UN YERİNİ Mİ İFŞALADI?

Mirror'da yer alan bilgilere göre, Vavilova’nın sosyal medya paylaşımlarının, Durov'un Fransa’daki hareketleri hakkında kritik coğrafi bilgiler sağladığı iddia ediliyor.

Bazı iddialar ise, Vavilova’nın bir ajan olabileceğini öne sürüyor, ancak bu konuda net bir bilgi bulunmuyor.

NE OLMUŞTU?

Pavel Durov, Fransız yetkililer tarafından siber suçlar ve yasa dışı faaliyetler suçlamasıyla gözaltına alındı.

Rusya Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin, ABD'nin, Fransa’nın Telegram CEO’su Pavel Durov’u tutuklamasında rol oynadığını iddia etti. Volodin, ABD’nin Fransa aracılığıyla Telegram üzerinde kontrol sağlamaya çalıştığını öne sürerek, Telegram’ın ABD etkisi altında olmayan nadir büyük internet platformlarından biri olduğunu belirtti.

Dünya Haberleri