Turşu suyuna bal eklerseniz... Sayısız faydası olan turşu suyunu bir de bal ile deneyin. Sağlığınıza etkisi inanılmaz!

Turşu suyuna bal eklerseniz... Sayısız faydası olan turşu suyunu bir de bal ile deneyin. Sağlığınıza etkisi inanılmaz!
Kimi zaman tek kimi zaman da şalgam suyuyla içilen turşu suyunun içine bal katmayı denemiş miydiniz? Turşu suyuna katılan bal, tatlı ve ekşi olmalarından dolayı kulağa çok hoş gelmese de sağlık üzerindeki etkisini duyunca çok şaşıracaksınız. İşte turşu suyu ve bal ikilisinin faydaları...

Türkiye'nin dört tarafı hem sularla hem de turşu sularıyla çevrili desek yanlış olmaz. Evlerde bolca yapılan ve tüketilen turşunun, suyunun insan sağlığına şahane etkileri bulunuyor. Pek çok sebze veya meyve karıştırılarak hazırlanan turşu, tuzlu ve sirkeli suda bekletilerek yapılıyor. Bekletilen besinlerin bir süre sonra asidik özellikleri suya karışıyor. Uzun süre havasız ve güneş görmeyen yerde bırakılan turşuların insan sağlığı üzerinde belirgin faydalarından bahsetmek gerekiyor.

Arkaik kültüründen gelen turşu yapımı, tıbbi tedavilerde de karşımıza çıkıyor. Turşu yapımının amacı, yazları bulunan yiyeceklerin kışın da tüketilmesini sağlamak. Türk mutfağında etli yemeklerle tüketilmesi büyük bir alışkanlık olan turşu iyi bir garnitür olarak karşımıza çıkıyor.

Ev yapımı turşular için uzmanlar, "bağışıklığı güçlendiren doğal ilaç" tanımını yapıyor. Güçlü bir antioksidan olan turşu, mide ekşimesine iyi gelmesi için bal eklenerek tüketilmeli.

ekran-resmi-2023-04-04-15-13-47.png

Turşu suyunun faydaları neler?

Gün içerinde hareketsizliğe bağlı olarak gelişen kasılmalar için turşu suyu kullanılmalı. Toksinlerin vücuttan atılması için de turşu suyunun kullanılması uygun olabilir.

Hava değişimlerinden dolayı meydana gelen vücut ısısındaki değişimler ve su kaybına turşu suyu ile takviye yapılabilir. Turşu suyu böbrek üstü bezlerini çalıştırıp vücuttaki sıvı oranını dengeler.

Antioksidan bakımından güçlü olan turşu suyu, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Metabolizmayı çalıştıran turşu suyu, kilo vermek isteyenlere destek olur. Vücutta yağ birikimini engellerken, bölgesel zayıflamaya da yardımcıdır.

Yemek yedikten sonra gelişen mide rahatsızlıklarına karşı turşu suyu rahatlatıcı etkiye sahiptir.

Turşu suyu, kanda bulunan şeker oranını dengeler.

Sinir sistemini güçlendirmesinin yanı sıra turşu suyu, unutkanlık ve Alzheimer gibi hastalık risklerini de yok eder.

ekran-resmi-2023-04-04-15-14-32.png

Balın faydaları neler?

Alerjik semptomları azaltan bal, boğaz ağrısına da iyi gelir.

Midenin doğal bir destekçisi olan bal, beyni güçlendirmesinin yanı sıra konsantrasyonu arttırır.

Cildi iyileştirir, kepeğe ve kaşınmaya iyi gelir.

Zehirlenmelere karşı korur ve sırt ağrılarını önler.

Saçın dökülmesini önler ve daha hızlı uzamasını destekler.

Damarları genişleten bal, kalbi güçlendirir, mide ve bağırsaktaki atık maddeleri dışarı atar.

Felç ve yüz felcini önleyen bal aynı zamanda yorgunluk gibi şikayetlere de iyi gelir.

Bağışıklık sistemini güçlendiren bal, enfeksiyonlara karşı koruyucudur. İçerisinde bazı kanser risklerini azaltacak flavonoidler de barındırır.

ekran-resmi-2023-04-04-15-26-07.png

Turşu suyu ve bal karışımı nelere yarar?

İnsanların özellikle ilerleyen yaşlarında kas ve kemik tutulmalarını engellemek için kan seviyesinin ve kalsiyum oranının dengeli olması şarttır. Turşu suyunda bol miktarda bulunan kalsiyum, bunu engeller. İçerisine bal eklendiğinde ise etkisi 2 katına çıkar.

Özellikle yağlı yemeklerden sonra yaşanan mide ekşimesi gibi rahatsızlıkları önler.

Soğuk havalarla beraber artan faranjit gibi rahatsızlıklara antibiyotik etkisi yapar. Düzenli tüketildiğinde kuru öksürüğü önler.

İçeriğinde bulunan yüksek miktardaki antibakteriyel sayesinde bağırsak ve midede fazlaca bulunan toksinleri idrar yolu ile atar.

Yemek borusunda bulunabilen kanserli hücrelerin azalmasına yardımcıdır. Bağışıklığı güçlendirirken, aynı zamanda kış hastalıklarını da engeller.