Kanser Tanı Ve Tedavisinde Önemli Adım: O-Asistan

Kanser Tanı Ve Tedavisinde Önemli Adım: O-Asistan
Kanser tedavisinde hasta yakınları ve doktorları dijital platform üzerinde buluşturan “O-Asistan” uygulaması, tanı ve tedavi süreçlerinde “asistanlık” hizmeti sunuyor. Ailesinden kanser nedeniyle kayıplar yaşayan Çağla Acar’ın geliştirdiği O-Asistan, kanserle savaşta dijital bir hamle olarak gösteriliyor.

Dünyada yaklaşık 51 milyon kişi kanserle savaşıyor. Hasta sayısı da her yıl artıyor. Uzmanlar, kanserle mücadelede, kritik faktörün doğru tanı olduğuna işaret ediyor. Uzmanlar, tedavinin aksatılmadan zamanında yapılmasının ve takibinin de olası son derece önemli olduğunu vurguluyor.

Türkiye'de 75 yaş altı her 4 kişiden birine kanser tanısı konulduğunu anımsatan uzmanlar, hekim başına her yıl bin 300 dolayında hastanın düştüğünü vurguladı.

Tedavi sürecindeki zorluklar

Her hastanın zamanında değerlendirilmesi, farklı şehirlerde bulunanların uzman doktora ulaşması için seyahat etmesi, konaklaması, randevu alması güç ve ekonomik olarak da maliyetli bir konu olarak öne çıkıyor.

Uzmanlara göre hastanın durumuna bağlı nedenlerle sıklıkla değişebilen kemoterapi takviminin takibi, gözlemlenmesi, tetkik ve tahlil prosedürlerinin zamanında yürütülmesi, hastaya özel tedavinin uygulanması, tedavinin seyrini ve hastanın tedaviye yanıtını bütünüyle etkiliyor.

Bir ilk

Ailesinden kanser nedeniyle kayıplar yaşayan Çağla Acar’ın geliştirdiği O-Asistan mobil uygulaması, odağına hastaları alıyor.

O-Asistan; tedavi süreçlerinde, hastaların karşılaşabileceği sorunlara çözümler üreterek, akıllı dijital hizmetlerle hasta ve doktorun kontrolünde tutulabileceği “asistanlık” hizmetleri sunuyor.

O-Asistan kurucusu Çağla Acar " Onkoloji alanında, hastalar ve hekimleri için tedavinin takibi, dosya depolama, akıllı hatırlatma, akıllı kemoterapi takvimi ve hekim eşleşmesi ile ikinci görüş alma özellikleri bulunan O-Asistan uygulamasını hastaların tedavilerine yardımcı olmak için geliştirdik. O-Asistan'ın devamlı kendini geliştirerek kanser tedavisinde çığır açıcı yeniliklere öncülük etmesini hedefliyoruz” dedi.

Uygulamanın, kanser hastalarına ve özellikle kanserle mücadelede sevgi, ilgi ve hassasiyetle bakım veren, bakım alan savaşçılar ve hekimlere hayati katkı sağlamasını umduklarını belirten Acar, O-Asistan'ın hem hasta, hem hekim çoklu giriş yapısı ile hekimler arasında da konsültasyon gerçekleştirmeye fırsat vereceğini, onkoloji alanında fiziki sınırları tamamen ortadan kaldıracağını söyledi.

Acar, O-Asistan ile ilgili daha fazla bilgiye “www.api.o-asistan.com” üzerinden ulaşılabileceğini söyledi.

Kaynak:halktv.com.tr