Yine AKP Birinci Olurmuş! Yav He He!

Yine AKP Birinci Olurmuş! Yav He He!
7 Haziran seçimlerinin en başarısız tahminini yapan Kulat yine AKP birinci olur demekten geri durmadı.7 Haziran seçimlerinde en başarısız tahmini yapan, seçim gecesi sonuçlar kesinleşmeden hükümet yanlısı kanalda ‘AKP eziyor,...

7 Haziran seçimlerinin en başarısız tahminini yapan Kulat yine AKP birinci olur demekten geri durmadı.

7 Haziran seçimlerinde en başarısız tahmini yapan, seçim gecesi sonuçlar kesinleşmeden hükümet yanlısı kanalda ‘AKP eziyor, başkanlık sistemi geliyor’ diyen, sadece bir saat sonra sonuçlar gelmeye başlayınca CNN’e çıkıp HDP barajı aştı, başkanlık rüyası bitti’ diyebilen MAK Danışmanlık firmasının sahibi Mehmet Ali Kulat yine ekrana çıktı. İleri Haber’den Emre Deveci’nin haberine göre 2011’de AKP’den milletvekili aday adayı olarak şansını deneyen olan Kulat’ın firması MAK, 7 Haziran öncesi açıkladığı son ankette AKP’yi yüzde 43,5 gösteriyordu. Bu ankette HDP ise yüzde 9,9 idi. 7 Haziran’da AKP yüzde 40’ta kalırken, HDP yüzde 13 aldı.

İZMİR’DE DE BATTI

Mehmet Ali Kulat’ın firmasının unutulmaz anket razaletlerinden biri de 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde yayınladığı anket… 15 Mart 2014’te açıkladığı ankette firma, AKP’nin İzmir’i yüzde 44 ile kazanacağını iddia etmişti. Seçim sonuçları ise epey farklıydı. AKP yüzde 35 alırken, MAK anketinde yüzde 43 olan CHP 30 Mart’ta yüzde 49 ile birinci gelmişti. Aradaki fark tam 9 puandı.

CNN’E ÇIKTI

Kulat dün CNNTÜRK’te yayına katılıp seçim sonrası yaptığı son anketi açıkladı..Buna göre 7 Haziran’ın ardından erken seçim olsa AKP yine 43.5 oy oranıyla iktidar. Bu açıklaması sonrasında sosyal medya kullanıcıları 'yav he he' demekten kendini alamadı.