Yardım Kömürlerinden Altın Çıkıyor İddiası Kenti Karıştırdı: Kömürü Alan Kuyumcuya Koştu!

Yardım Kömürlerinden Altın Çıkıyor İddiası Kenti Karıştırdı: Kömürü Alan Kuyumcuya Koştu!
Gaziantep'te ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan kömürlerin içinden altın çıktığı iddiası son zamanlarda şehirde en çok konuşulan konu haline geldi. Kömür tanelerini kıran vatandaşlar, sarımsı parçaları alarak kuyumculara koştu. Fakat kuyumcuların yaptığı incelemeler sonucunda kömürde altın değil, pirit madeni olduğu ortaya çıktı.

Gaziantep son zamanlarda vatandaşlara dağıtılan yardım kömürlerinde altın çıktı iddiasıyla ayaklandı. Vatandaşları heyecanlandıran bu fısıltıların dozu arttı, kömürünü kapan kuyumcuya koştu.

2-001.jpg

Kömür çuvallarını açarak kömür tanelerini tek tek kıran vatandaşlar, buldukları sarımsı maddeyi alarak kuyumcuya koştu. Kentte kömürde altın bulunduğu iddiaları ise özellikle sosyal medyada günden güne yayılmaya başladı.

Ancak kömürünü aldığı gibi kuyumcuya koşan vatandaşların hayalleri suya düştü.

indir.jpeg

Kuyumcuların atölyeye getirilen sarımsı maddeyi incelemesinin ardından bir şehir efsanesi son bulurken gerçek de çok geçmeden ortaya çıktı. Kuyumcunun incelediği maden parçasının altın olmadığı ve değersiz pirit madeni olduğu tespit edildi.

kuyumcu.jpg

PİRİT MADENİ NEDİR?

Pirit, demir sülfür bileşiğinden oluşan bir mineraldir. Altına benzeyen parlak sarı rengi nedeniyle halk arasında "aptal altını" olarak da bilinir. Pirit madeninin değeri altından çok düşüktür.

altin4.jpg