Vasiyeti gerçek olacak: Barış Manço yeniden sahneye çıkacak!

Anadolu rock ve pop müziğin önde gelen isimlerinden şarkıcı, besteci ve söz yazarı Barış Manço'nun vefatının üzerinden 24 sene geçti. Eşi Lale Manço Halk TV ekranlarında yayınlanan ‘Yeni Bir Sabah' programında İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu ve usta sanatçının vasiyeti için çalışmalarına başladıkları projeden bahsetti.

Lale Manço, Barış Manço'nun 80. yaş gününde gerekirse bastonla sahneye çıkıp seslendirmeyi planladığı projesi ile ilgili olarak; "Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023'teki yani 100. yılına atfedilerek yazılmış bir çalışma ve onun Türkiye Cumhuriyeti'ne inancını, onun gücüne ve nasıl ayakta duracağını anlatıyor. Çok etkileyici bir metin olduğunu düşünüyorum" dedi.

Barış Manço'nun bir dergiye verdiği röportajında da dile getirdiği, 2023 yılına atıfta bulunarak 80 yaşında olacağını, gerekirse bastonla sahneye çıkıp bir senfoni orkestrası eşliğinde Cumhuriyet adına 2023'ü yeniden icra etmeyi planladığını söyleyen Lale Manço eşinin bu vasiyetini gerçekleştirmek için çalışmalara başladığını belirtti. Aynı zamanda profesyonel bir ekiple çalışarak Barış Manço’yu hologram yöntemiyle sahneye çıkarmayı planladıklarını belirten Lale Manço İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte yürüttükleri projede çalışmaların devam ettiğini söyleyerek bu projenin mutlaka gerçekleşeceğine vurgu yaptı.

''Barış Manço hala çok seviliyor''

İsmail Küçükkaya'nın ''Barış Manço Türkiye'de neden bu kadar seviliyor?'' sorusuna ise Lale Manço; ''ölümünden sonra herkes ailesinden birini kaybetmiş gibi hisseti. Çünkü Barış Manço son derece mütevazı bir insandı. Hayatı boyunca koruması olmadı, şoförü olmadı. Evden çıkınca bile iş yerine yürüyerek gider, insanlara tevazu ile yaklaşırdı. Yine eserleri ile de insanların hislerini dile getirdiği için bu özelliklerinin onun bu kadar sevilmesinde çok etkili olduğunu düşünüyorum dedi. Lale Manço, bizim ailesi olarak görevimiz onu yaşatmak ama bize burada çok görev kalmıyor çünkü o kendi kendini yaşatıyor zaten" dedi.

22 senedir her yıl şubatın ilk haftası, Barış Manço adlı Şehir hatları vapuruyla Kanlıca'ya gidip kabristanda dua ettiklerini söyleyen Lale Manço ‘'pandemiden dolayı 3 senedir yolcusuz gidiyorduk, bu yıl sevenleriyle birlikte yapacağız bu yolculuğu'’ diye konuştu.

Etiketler :