Van'da PKK Operasyonu: 15 Gözaltı

Van'da PKK Operasyonu: 15 Gözaltı
VAN'da polisin yaptığı operasyonda terör örgütü PKK'ya yardım yaptıkları ve örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla aralarında Van Büyükşehir Belediyesi'ne Daire Başkanı olan S.Y.'nin de bulunduğu 15 kişi gözaltına...

VAN'da polisin yaptığı operasyonda terör örgütü PKK'ya yardım yaptıkları ve örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla aralarında Van Büyükşehir Belediyesi'ne Daire Başkanı olan S.Y.'nin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı, bunlardan 5'i tutuklandı.

Van Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü'nün il ve ilçelerde meydana gelebilecek terör olaylarının önlenmesi kapsamında, PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışma yaptığı belirtildi. Yapılan çalışmalarda C.D., C.O., D.D., S.Y., O.D. ve C.D. kent merkezinde, N.G., İ.A., S.Y., F.A., H.D. de Başkale ilçesinde gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 1 el bombası, 1 şarjör ve 15 fişek, örgütsel doküman ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınanlardan S.Y'nin Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) kurumunda Daire Başkanı olarak görev yaptığı belirtilen Van Valiliği'nin açıklamasında şöyle denildi:

"Geçmiş tarihlerde de ilimizde meydana gelen barikat kurma ve hendek kazma olaylarında kullanılan ve VASKİ'ye ait olan iş makinelerini terör örgütüne müzahir bölgelere sevk ettiği ve bu iş makinelerini yönlendirdiği tespit edilmiştir.

Devam eden çalışmalarda, M.B., G.A., E.G. ve F. Y. isimli şahıslar yakalanarak gözaltında alınmış, ikametlerinde yapılan aramalarda ise; cep telefonu, sim kart ve hafıza kartı gibi dijital malzeme ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan şahıslardan O.D., C.D., H.D., C.D., F.A., N.G., S.Y., M.B. ve G.A. isimli şahıslar Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla ifadeleri alınarak salıverilmiş, E.G., F.Y., S.Y., D.D. ve C.O. isimli şahıslar ise çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak ilimiz M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edilmiştir. İ.A. isimli şahıs aranıyor kaydından dolayı Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."