Valilik'ten 'Sur' Açıklaması!

Valilik'ten 'Sur' Açıklaması!
Diyarbakır Valiliği, bazı basın yayın organlarında yer alan, güvenlik güçlerince, 'Sur İlçesi'ni havadan bombalamaya başlayacağız' iddialarına yönelik yaptığı açıklamasında, haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi....

Diyarbakır Valiliği, bazı basın yayın organlarında yer alan, güvenlik güçlerince, 'Sur İlçesi'ni havadan bombalamaya başlayacağız' iddialarına yönelik yaptığı açıklamasında, haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Sur'da bugün güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada ise 3 asker yaralandı.

Diyarbakır Valiliği, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada, Sur İlçesi'nde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, güvenlik güçleri tarafından, 'Sur İlçesi'ni havadan bombalamaya başlayacağız' iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bazı internet sitelerinde, sosyal medyada, yazılı basında, güvenlik güçleri tarafından 'Sur İlçesini havadan bombalamaya başlayacağız' şeklinde anonsların yapıldığı iddialarına yer verilmiştir. Bahse konu iddialar tamamen asılsızdır. Sur İlçesinde sokağa çıkma yasağının bulunduğu ve bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü bölgelerde güvenlik güçlerimiz tarafından bölücü terör örgütü üyelerine yönelik teslim olmaları yönünde anonslar yapılmakta, ancak 'havadan bombalama yapılacağı' şeklinde anons yapılmamaktadır, bu yönde medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür söylem ile iddiaların bölgede yürütülen operasyon sürecine zarar vermek ve güvenlik güçlerimize yönelik olumsuz bir algı oluşturarak halkı provoke etmek amacıyla yapıldığı değerlendirilmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için terör ve terör örgütüne yönelik çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

3 ASKER YARALANDI

Sur'da güvenlik güçlerinin hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonları sürüyor. PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 asker ile operasyonlar sırasında meydana gelen patlamada 2 asker olmak üzere 3 asker yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınan askerlerinden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.