Türkiye'nin O Şehrinde 6.5 Deprem Bekleniyor!

Türkiye'nin O Şehrinde 6.5 Deprem Bekleniyor!
Çorum ili için epey diken üstünde günlerden geçiyoruz. Özellikle Oğuzlar bölgesinde meydana gelen art arda depremler, artçılarıyla birlikte devam ediyor. 3.5 büyüklüğündeki depremin ardından geçen 36 saatte 9 artçı depremin meydana geldiği Çorum için korkutan bir uyarı yapıldı. Çorum'da 6.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceğine işaret edildi.

Çorum'da Oğuzlar merkezli 3.5 büyüklüğündeki depremin ardından yer sallanmaya artçılar olmaya devam etti. 36 saatte 9 artçı deprem kaydedildi.

Çorum için korkutan bir uyarı da yapıldı.

Yaşanan depremlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Deniz, bölgede 6 ila 6.5 büyüklüğünde bir deprem beklediğini ve ne zaman meydana geleceğini ise bilemediklerini ifade etti.

6 İLA 6.5 CİVARINDA DEPREM OLABİLİR

Prof. Dr. Vedat Deniz, “Son birkaç gündür Oğuzlar ilçesinde meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki depremin ardından artçılarla birlikte 8-10 tane depremin olduğunu görüyoruz. Bu depremlerle tabii ki daha büyük olur mu olmaz mı konusunu bilmek mümkün değil. Ama 2021 yılında AFAD’ın yaptığı bir senaryoya göre bu bölgede 7.2 büyüklüğünde deprem olma ihtimalini ortaya koydu. 7.2'lik bir depremin olacağını düşünmüyorum ama 6 ila 6.5 civarında depremin olabileceğini öngörüyorum. Ama bunun ne zaman olur, nasıl olur konusu tabii ki muamma. Deprem olacak faylardan kaçamıyoruz. Depremden de kaçamıyoruz. Önemli olan depreme dayanıklı binalarda oturmak bu tip binalar inşa etmek çok daha önemli olacaktır” dedi.

Etiketler :