Türkiye'nin can yakan yoksulluk gerçeği... Cübbeli desteğiyle kurulan dernek önünde izdiham

Türkiye, tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşarken vatandaşın içinde bulunduğu çaresizlik ise her yardım dağıtımında bir tokat gibi yüzlere çarpıyor. İstanbul'un göbeğinde Ramazan ayı için yapılan kumanya yardımında yaşanan izdiham, bu kadar da olur mu dedirtti... Hoca Ahmet Yesevi Derneği'nin yardım dağıtımında yaşananlar, Yeni Türkiye'nin ekonomik profilini gözler önüne serdi.

Müslüman dünyası Ramazan ayına hazırlanırken İstanbul'un Fatih ilçesindeki bir yardım kampanyası sırasında kaydedilen görüntü, "pes" dedirtti. İsmailağa cemaatine yakınlığı ile bilinen Hoca Ahmet Yesevi Derneği'nin (HAYDER) Ramazan yardımı dağıtımında yaşanan izdiham, iktidarın politikaları nedeniyle yaşanan ekonomik kriz gerçeğini de gözler önüne serdi.

Ramazan yardımı yapılacağını duyan vatandaşların akın akın gittiği İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Haliç Caddesi'nde bulunan HAYDER binası utanç yaratan görüntülere sahne oldu. İçinde bulunulan ekonomik krizle beraber alım gücü iyiden iyiye düşen vatandaşlar, Cübbeli Ahmet Hoca teşvikiyle kurulan HAYDER binası önünde kendilerine verilecek yardımlar için adeta "ezilmeyi göze aldı". Çoğunluğu kadınlardan oluşan vatandaşlar bina girişinde yığılınca ortaya çıkan görüntüler de Türkiye'nin gündemine oturdu.

Söz konusu videoda, ezilme tehlikesi geçiren vatandaşları alandan zor bela kurtulanların çekip çıkarmaya çalıştığı, ancak o sıkışıklıkla arada kalanları hareket ettirmenin ise mümkün olmadığı görülüyor. Yardım almak için gittiği Cemaat binası önünde ölümle yüz yüze gelen vatandaşların iç acıtan çığlıkları ise yine videoda dikkat çeken detaylardan biri.

Yardımları dağıtan HAYDER'in internet sitesinde Cübbeli Ahmet’in teşvikleri ile kurulduğu belirtilen şu ifadeler yer alıyor: "Kısa adı HAYDER olan Hoca Ahmet Yesevi Derneğimiz, Cübbeli Ahmet Hocaefendi’nin teşvikleriyle bir grup gönüllü tarafından kurulmuştur. Hocaefendi’nin sohbetlerinin tertibinin yanı sıra son yıllarda ülkemiz ve dünya Müslümanlarının içinde bulunduğu zor şartlardan dolayı fakir, muhtaç ve mazlum durumda olan ihtiyaç sahiplerine bölge ayırt etmeden yardım faaliyetlerine başlamıştır. Bu faaliyetlerle binlerce hane ve aileye yardımlarınızı ulaştırmaktadır."