Trump'ın fotoğrafı tartışma yarattı: Fazla beyaz

Trump'ın fotoğrafı tartışma yarattı: Fazla beyaz
ABD Başkanı Donald Trump'ın 2018'de Beyaz Saray'da görev yapan stajyerlerle başkanlık konutu önünde çekildiği fotoğrafta yalnızca birkaç tane siyahi öğrenci bulunması tartışma yarattı.

ABD'de sıklıkla 'ırkçılıkla' eleştirilen ve bu yönde çok sayıda söyleme imza atan Başkan Donald Trump, bu kez Beyaz Saray stajyerleriyle çektirdiği fotoğrafla gündemde.

ABD Başkanı Donald Trump ve 2018 stajyerlerinin Beyaz Saray önünde çektirdiği fotoğrafta sadece birkaç siyahi öğrencinin olduğu görülüyor. ​​Beyaz Saray önünde 2018 stajyerleriyle çekilen fotoğrafta çok az sayıda siyahi öğrencinin yer alması eleştirilerin odak noktasını oluştururken, ayrıca, Trump'ın kabinesi de 'Reagan döneminden bu yana en beyaz ve erkek ağırlıklı kabine olmakla' eleştirildi.

YALNIZCA TRUMP DEĞİL

Irkçılık eleştirilerine konu olan isim ise yalnızca Trump değil. Beyaz Saray Sözcüsü Paul Ryan'ın 2016 yılında paylaştığı fotoğraf da ağırlıklı olarak beyaz Amerikalıların bulunmasından ötürü eleştirilmişti. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Twitter'da paylaştığı fotoğraf da 'tek renkli' olmasından ötürü tepki çekmişti.

ARALIK AYINDA KOVULAN ÇALIŞANIN İSMİ VERİLDİ

Sputnik'in aktardığına göre; bu ayın başlarında, ABC'nin 'This Week' (Bu Hafta) programından Jonathan Karl'ın sorularını yanıtlayan Trump'ın danışmanı Kellyanne Conway, kendisine Trump'ın Beyaz Saray ekibindeki en üst düzey siyahi çalışanın kim olduğunun sorulması üzerine, Omarosa Manigault-Newman'ın adını verdi. Ancak Manigault-Newman, geçen aralık ayında kovulmuştu.

OBAMA'NIN FOTOĞRAFI HATIRLANDI

Trump'ın bu fotoğrafının ardından, bir önceki ABD başkanı Barack Obama'nın bir fotoğrafı da yeniden gündeme geldi. The Guardian, 20'li yaşlardaki Amerikalıların üçte birinin azınlık gruplarına mensup olduğuna ve Obama yönetiminin ilk kabinesi ile kabine düzeyindeki yetkililerinin yüzde 64'ünün kadınlar ve beyaz olmayan erkeklerden oluştuğuna dikkat çekti.

Etiketler :