Timur Soykan: Sezgin Baran Korkmaz işine geldiği ölçüde bilgi servis ediyor! Pazarlık için kullanıyor

Gazeteci Timur, Sezgin Baran Korkmaz’ın bir yerlerle pazarlık yapmak için elindeki tüm bilgilerin hepsini servis etmediğini belirtti.

Fatma Nur Ak ile Halk TV Haber bültenine bağlanan gazeteci Timur Soykan, Sezgin Baran Korkmaz'ın içinde bulunduğu durumu şöyle değerlendirdi.

Soykan şunları söyledi:

Onlar arasında devlet güvenliğini riske edecek ne olabilir. İkisi de devlet görevlisi değiller. Burada şöyle bir sorun var. Sezgin Baran Korkmaz işine geldiği ölçüde bilgiyi servis ediyor. O da kendi çapında kendisinin Türkiye’ye gelmesinin önünü açacak hamleler yapmaya çalışıyor. Elimdeki kayıtları veririm diyor. Bir yerlere aslı pazarlık yapmak için elindekileri sunmaya çalışıyor. Sezgin Baran Korkmaz bunu çok uzun bir süredir devam etti. Bunu hep ufak ufak sızdırdı. Bunun içinde yargının olduğu, tırnak içinde “gazetecinin” olduğu, İçişleri Bakanı’nın da olduğu…. Daha da yukarılara gittiğini düşündüğümüz bir skandal.

Sezgin Baran Korkmaz hakkında açıkca Utah’daki soruşturmayı yürüten mahkemeye Türkiye soruyor. “Sezgin Baran Korkmaz hakkında soruşturma var mı” deniyor. Savcılık Sezgin Baran Korkmaz hakkında iddianame olduğunu belirtiyor. Buna rağmen kaçmasına göz yumuluyor.

Bir dönem Reza Zarrab’ı Ahaber’de Türk bayrağı önünde konuşturup, kahraman muamelesi yapıp, sonra yurtdışına kaçmasından sonra… Türkiye’nin ABD karşısında Dış politikasını bağlayacak bir koz verildi. 

ABD’de yargı sistemi farklı bizimkinden… Soruşturmanın Sezgin Baran Korkmaz’a gideceği çok ortada. ABD’de yargı sistemi bu şekilde ilerliyor. Ellerinde tüm deliller var. Sezgin Baran Korkmaz’ın yurtdışında olduğunu biliyorlar. Onların hedefi belli, hiç aceleci davranmıyorlar. Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’de ortak olduğu şirketler var.

Diplomasi alanında da Türkiye’yi sıkıntıya sokacak bir yargılama süreciyle karşı karşıya kalabiliriz. Kara para ile mücadelede kötü bir noktaya gelmiş Türkiye’yi sıkıntılı bir sürece sokabilir.

Maalesef Türkiye yargısı harekete geçmiyor. Bu ülkemizi tehdit eden bir sürece gidiyor.

Etiketler :