T.C. Kimlik Numarasını Ezbere Bilen Herkesi İlgilendiriyor

T.C. Kimlik Numarasını Ezbere Bilen Herkesi İlgilendiriyor
Milyonlarca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, kendileri için verilen T.C. kimlik numarasını yıllar içerisinde ezbere söyler hale geliyor. Peki T.C. kimlik numaranızı ezberleme şeklinizin, zeka türünüz ile alakalı olduğunu biliyor musunuz? Yapılan araştırmalar insanların fazla basamaklı sayıları hangi sırayla ezberlediklerinin onların zekalarına yönelik önemli göstergeler barındırdığını ortaya koydu.

Doğum sonrasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkese tahsis edilen T.C. kimlik numaraları, hayatın her alanında bize lazım olduğundan çoğu zaman herkes tarafından ezberlenir.

Resmi bir görevli bizden T.C. kimlik numarasını istediğinde, ona kimlik numarasını hangi sıralama gruplarıyla söylediğimiz ise zeka türümüz hakkında çok fazla detay barındırıyor. Yapılan araştırmalar, yüksek sayı gruplarının bulunduğu içeriklerin ezberlenme şeklinin, kişinin zeka seviyesi ve türüne ilişkin önemli detaylar barındırdığını gözler önüne sererken, siz de T.C. kimlik numaranızı ezberleme şeklinize göre hangi gruba dahil olduğunuzu bu haberde öğrenebilirsiniz.

SORGULAYICI VE SPORTİF ZEKA TÜRÜ

11 haneli T.C. kimlik numarasını "4+4+3" şeklinde ezberleyenler, sorgulayıcı ve sportif zeka türüne sahip olabilirler. Bu kişiler, olayları neden-sonuç ilişkisiyle çözmeye çalışırken, hareket halinde olmayı tercih ederler ve durağanlıktan kaçınırlar.

KİŞİSEL-İÇSEL VE SOSYAL ZEKA TÜRÜ

Numarayı "4+3+2+2" şeklinde ezberleyenler, kişisel-içsel ve sosyal zeka kategorisinde yer alırlar. Bu kişiler, beceri-hedef uyumunda yüksek bir öngörüye sahiptirler ve başladıkları işlerde başarı elde etme olasılıkları yüksektir.

kimlik33.webp

SOSYAL VE MÜZİKAL ZEKA TÜRÜ

Ezberini "3+2+2+2+2" şeklinde yapanlar, sosyal ve müzikal zekaya sahip olarak değerlendirilirler. Bu kişiler, dışa dönük ve liderlik özelliklerine sahiptirler, iletişim kurdukları kişileri etkileyebilirler ve ikna kabiliyetleri gelişmiştir.

MATEMATİKSEL VE SOSYAL ZEKA TÜRÜ

Numarayı "3+3+2+3" şeklinde ezberleyenler, matematiksel ve sosyal zekası ön planda olan kişiler arasında yer alırlar. Analitik düşünme konusunda başarılı olan bu kişiler, tümdengelim veya tümevarım konusunda sağlam sorgularla sağlıklı sonuçlar elde edebilirler.

MÜZİKAL VE DİLBİLİMSEL ZEKA TÜRÜ

Ezberi "3+3+3+2" şeklinde olanlar, müzikal ve dilbilimsel zekası güçlü olan bir grup insanı temsil ederler. Bu kişiler, kendilerini ifade etme konusunda yeteneklidirler ve ritimleri, sesleri ve kalıpları düşünmede iyidirler.