Süt ürünleri işletmecisinden görülmemiş protesto: Tonlarca sütü yola döktü

Ordu Aybastı’da haber verilmeden sık sık kesilen elektrik kesintilerini protesto eden ilçedeki süt entegre tesisi işletme sahibi 8 ton sütü özel elektrik kurumu YEPAŞ’ın önüne döktü. Ayda 4-5 kez elektriklerin uzun süre kesildiğini söyleyen işletme sahibi daha önce de sütlerini bu sebeple döktüğünü söyledi.

Ordu'nun Aybastı ilçesinde son zamanlarda plansız ve duyurusuz şekilde yapılan elektrik kesintilerinden dolayı vatandaşlar ve esnaf zor anları yaşıyor.

Yaşanan habersiz elektrik kesintileri sebebiyle sütlerinin bozulduğunu söyleyen Süt Entegre Tesisi İşletmesi'nin sahipleri ilginç bir protestoya imza attı.

Kesintilerden dolayı fabrikasının süt motorları ve jeneratör fazlarının yandığını söyleyen işletme sahipleri durumu protesto etmek için topladıkları 1 günlük sütü bölgede faaliyet gösteren elektik kurumu YEPAŞ’ın önüne döktü.

'Daha önce de sütlerim ziyan oldu'

Süt ürünleri tesisinin sahibi olan Aslan Güdük protesto sürecini halktv.com.tr'ye anlattı.

Aylık 30 bin TL'nin üzerinde fatura ödediğini söyleyen Güdük, "Ben daha önce de kuruma giderek birçok kez başvuruda bulundum. Bu kesintileri bilerek yaptıklarını düşünmeye başladım. Firma yetkililerine kesintinin sebebini sorduğumda 'ağaç budamaları' sebebiyle elektik kesildi denildi. Ben de bu ağaç kesiminin nerede yapıldığını sordum ama cevap alamadım. Çünkü böyle bir çalışmaları yok. Kafalarına göre elektrik kesintisi yapıyorlar. YEPAŞ Aybastı Sorumlusu İbrahim Bey ile bu mağduriyetimizin giderilmesi için konuşmaya çalıştım ama benim telefonlarıma bile bakmadı." sözlerine yer verdi.

"Belediye de bu kurumla sorunlar yaşıyormuş"

Giderler nedeniyle işletmeyi zorla ayakta tuttuğunu söyleyen Güdük, "Benim her ay 30 bin TL'nin üzerinde elektrik faturam var. Bir de üzerine bu olumsuzluklar yaşanınca ayakta kalmak zorlaşıyor. Ben bu olumsuzluklara rağmen üretmeye devam ediyorum. Aybastı Belediye başkanı ile de görüştüm ve bu elektrik sorununun çözülmesini talep ettim. Kendisine bu iş çözülmezse sütü YEPAŞ'ın önüne dökeceğimi söylediğimde bana gülümsedi. Belediye başkanı bana YEPAŞ ve OSKİ kurumlarıyla belediyenin de ciddi sorunlar yaşadığını söyledi. Bana böyle bir protesto yapma gibi bir telkinde bulunmadı" dedi.

'Mahkemeye başvuracağım'

Ayda en az 4-5 kez gün boyu elektrik sorunu yaşandığını belirten işletme sahibi, 'Bozulan sütlerimin faturasıyla beraber mahkeme başvuracağım. Ben daha önce YEPAŞ'a gittiğimde 'Çözüm üretmezseniz sütleri sizin kapınıza dökerim' demiştim ama beni o zaman ciddiye almamışlardı. Biz bu sütü döktükten hemen sonra ise elektriği geri açtılar. Bu sık elektrik kesintisi nedeniyle jenaratörlerimiz de yandı. İnsanlar sesini çıkarmadığı için oluyor bunlar. Elektriğin kesileceğiyle ilgili herhangi bir mesaj gelmiyor. Aradığımızda da 'Genel merkezin haberi var' diyorlar.

Diğer taraftan ilçe genelinde son zamanlarda plansız ve duyurusuz şekilde yapılan kesintilerden dolayı mağdur olduklarını belirten ilçe esnafı ise bir kereye mahsus bir kesinti olmadığını, sıklıkla bununla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdiler.