Suruç’ta PKK Yandaşı 3 Kişi Gözaltına Alındı

Suruç’ta PKK Yandaşı 3 Kişi Gözaltına Alındı
ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi'nde PKK yandaşı oldukları öne sürülen 3 kişi polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.5 silahla birlikte yakalanan şüphelilerin evlerinde elde edilen dokümanlarda, Suruç’ta hendeklerin...

ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi'nde PKK yandaşı oldukları öne sürülen 3 kişi polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

5 silahla birlikte yakalanan şüphelilerin evlerinde elde edilen dokümanlarda, Suruç’ta hendeklerin nereye kazılacağına ilişkin krokiler de ele geçirildi.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Suriye sınırındaki Suruç'ta sözde öz yönetim ilanı hazırlığında olduğu ileri sürülen kişiler olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, sabah erken saatlerde ilçedeki 5 ev ile 1 işyerine operasyon düzenledi. Baskınlarda Mehmet F., İsmet B. ve Ali A. gözaltına alınırken, ev ve işyerlerinde 4 tüfek ve 1 tabanca, 95 mermi ile örgütsel doküman ele geçirildi. Dokümanlar arasında, Kobani Suruç Raporu ile özyönetim için hazırlanan taslak krokiler bulunduğu belirtildi.

Yapılan incelemede ayrıca şüphelilerin sözde öz yönetim ilanı için Kandil’den talimat bekledikleri saptandı. Silah ve örgütsel dokümanlara el koyan polis, gözaltına aldığı şüphelileri; Terörle Mücadele Şubesi'nde; 'Terör örgütü üyesi olmak, terör örgütüne eleman temin etmek ve terör örgütüne lojistik destek sağlamak' suçlarından sorgulamaya başladı.