Sosyal Medya Gözleri Dolduran Bu Videoyu Konuşuyor! Felçli Köpekler Göremedikleri Sokakları Gezsin Diye Varilden Tren Yaptı

Sosyal medyada bugünün en çok paylaşılan ve beğeni alan videosu Ankara'dan geldi. Bir vatandaş engelli köpeklere göremedikleri sokakları görsün diye varilden tren yapıp gezintiye çıkardı. O anlar izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Yaşama Tutunan Patiler Derneği, 560 köpeğe sevgi dolu bir yuva sunuyor. Bu köpeklerin 300'den fazlası ise engelli. Dernek, engelli dostlarımız için özel bir proje geliştirdi: Köpek Treni!

Dernek Başkanı Ayşe Özgünlü, sosyal medyada gördüğü bir videodan ilham alarak bu projeyi hayata geçirdi. ATV'nin arkasına bağlanan plastik varillerden yapılan bu tren, engelli dostlarımızın keyifli bir şekilde gezmesine imkan sağlıyor.

1.png

Hem köpekler hem de insanlar bu projeden çok mutlu. Özgünlü, "Çocuklarım da çok mutlu oldu ben de çok mutlu oldum. En azından hem insan yüzü görüyoruz hem de çevreyi görmüş oluyorlar." diyor.

Sosyal medyada büyük ilgi gören bu proje, engelli köpeklerin de sevgi ve ilgiye layık olduğunu gösteriyor. Özgünlü, "Bu kadar çok sevileceğini düşünmemiştim. Ben öylesine paylaştım, test sürüşüne çıkmıştım. Anlık bir gelişmeyle paylaştım videoyu. Daha trenimizin tamamlanmış hali değil, daha farklı projelerimiz var, bitmemiş haliyle karşınızdayız şu anda." diyor.

2.png

Özel kumlar üzerinde yaşayan engelli dostlarımız için bu tren gezileri adeta bir terapi gibi. Özgünlü, "Alana girdiğimizde çok enerjik ve mutluydular. Arkadaşlarıyla oyun oynamaya başladılar. Böyle gezmenin onlara çok iyi geldiğini fark ettim. O yüzden her hafta altışarlı altışarlı gezdiriyorum." diyor.

3.png

4.png

Kaynak:AA