Şişli Etfal Hastanesi 7 sağlık personelini işten çıkarmıştı: Geri işe almak zorunda kaldılar

Şişli Etfal Hastanesi 7 sağlık personelini işten çıkarmıştı: Geri işe almak zorunda kaldılar
COVID-19 salgını nedeniyle sağlık emekçilerinin 3 ay boyunca istifa edemeyeceği ve hükümetin işten çıkarmaları yasaklamaya hazırlandığı konuşulurken Şişli Etfal Hastanesi'nde çalışan 7 sağlık emekçisine işten çıkarıldıkları bildirildi.

Sendika.org'un haberine göre, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ultrason bölümünde taşeron şirket aracılığıyla çalışan, çoğu DİSK/Devrimci Sağlık İş sendikası üyesi 4 tıbbi sekreter ve 3 radyoloji hekimi 8 Nisan’da SGK’den gelen bir mesajla 31 Mart 2020 tarihinde işten çıkarıldıklarını öğrendi.

Taşeron firma yetkilileri işten atılan sağlık çalışanlarının kıdem, ihbar tazminatlarını gösteren belgeleri hazırlamış, ibranameleri imzaya hazır hale getirmişlerdi. SGK’ye gönderilen işten çıkış bildirgesi sağlık çalışanlarına dün (8 Nisan) tebliğ edilince Devrimci Sağlık İş durumu kamuoyu ile paylaştı

Ancak Şişli Etfal Hastanesi bugün yaptığı bir açıklama ile böyle bir işten çıkarman işleminin gerçekleşmediğini belirterek haberleri yalanladı.

“Yanlıştan dönmeleri sevindiricidir”

Devrimci Sağlık İş, hastanenin açıklaması üzerine yeni bir açıklama yaparak, “Taşeron firmayı denetleyemediğimiz için işten çıkışlar gerçekleşti demek yerine sendikamızı yalan haber yapmakla itham etmeleri üzücü ama bu yanlıştan dönmeleri başta üyelerimiz olmak üzere sağlık çalışanları açısından sevindiricidir” dedi.

Hastane yönetimi dün işten atılan sağlık emekçilerine işten çıkış işlemlerinin iptal ettiğini bildirdi. Sağlık emekçilerinin yarından itibaren görevlerinin başında olacağı belirtildi.

Devrimci Sağlık İş açıklamasında, hastane yönetimi ile yaptıkları görüşmede, taşeron yani alt işveren aracılığıyla çalışan işçilerin sorumluluğunun İş Kanunu’nun 2. maddesi uyarınca asıl işveren sıfatıyla hastanede olduğunu hatırlattıklarında “yapacak bir şey yok bu işçiler firmanın elemanı” yanıtını aldıklarına dikkat çekilerek “Buna, rağmen bugün inisiyatif alarak bu sorunu çözmüş olmalarını üyelerimiz ve işçi sınıfı adına memnuniyetle karşıladık” denildi.