Serbest bırakılan Mustafa Sönmez'den ilk açıklama

Serbest bırakılan Mustafa Sönmez'den ilk açıklama
Halktv.com.tr - Deniz IŞIK | Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan iktisatçı Mustafa Sönmez, "Bu rejimin hala demokrasi karşıtı olduğunu gösteriyor" dedi.

Halktv.com.tr - Deniz IŞIK | İktisatçı ve yazar Mustafa Sönmez bugün sabaha karşı gözaltına alındı.

Sosyal medya paylaşımları, Cumhurbaşkanı'na hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme iddialarıyla gözaltına alınan Sönmez savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmasının ardından ilk demecini halktv.com.tr'ye veren Sönmez,"3 sularında evime polis grubu geldi. Sosyal medya paylaşımları, Cumhurbaşkanı'na hakaret, halkı kin ve düşmanlığa itmek suçlamasıyla geldiler. Polise ifade verdim. Son iki gündür attığım tweetler dosyada var. Ama özellikle dün akşam paylaştığım videoyu sordular. Maçın atmosferini yansıtmak için attığımı ve hakaret barındırmadığını söyledim. Ben Twitter'ı bilgilendirici bir mecra olarak kullanıyorum. Gece nezarette kaldım. 10 sularında Anadolu Adliyesi'ne getirildim ve savcıya benzer bir ifade verdim.
Sindirme, taciz etme, korkutma yöntemi olarak kullanıyorlar." dedi.

Gözaltı sırasında kötü bir muamele görüp görmediği sorumuza ise, "Bir tweet attım diye gece evime polis gelmesi kötü muamele aslında. İfade özgürlüğü varsa sabah ifadeye çağırırsınız. Bu rejimin hala demokrasi karşıtı olduğunu gösteriyor" yanıtını verdi.

Sönmez'in dosyaya giren paylaşımları şöyle:

- Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasını bu twite bina etmişler. Neresinde hakaret var benim yazdıklarımın? Video zaten ortalıkta. CB'ye hakaret edeceğim de ne olacak? Bizim derdimiz demokrasi katliyle. Hala gece 3'te evden yazar götürülüyor. Dünya bunu konuştu,İyi mi oldu?

-Yeni Havalimanı ile ilgili yaptığı paylaşım

Etiketler :