Mustafa Sönmez serbest bırakıldı

Mustafa Sönmez serbest bırakıldı
Halk.tv.com.tr ÖZEL - DENİZ IŞIK | İktisatçı ve yazar Mustafa Sönmez, dün akşam Beşiktaş maçında atılan sloganların videosu paylaştığı gerekçesi ile gözaltına alındı. Serbest savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Halk.tv.com.tr ÖZEL -  DENİZ IŞIK |  Gazeteci Ayşenur Arslan, iktisatçı ve yazar Mustafa Sönmez'in sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındığını duyurmuştu.

"Mustafa Sönmez Türkiye uyurken bu sabaha karşı 3.50’de gözaltına alındı. Vatan Emniyet’e götürüldü. Gerekçe “sosyal paylaşımlar”!"

 

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan Mustafa Sönmez sosyal medya hesabından en son Beşiktaş tribününden İmamoğlu'na yapılan sloganları paylaşmıştı. 

SKANDAL GEREKÇE İLE GÖZALTI

Mustafa Sönmez, dün akşam Beşiktaş maçı öncesi taraftarların Beşiktaş Çarşı'da çektiği videoda yer alan 'Şerefine Tayyip' sloganı attığı yüzünden Cumhurbaşkanına hakaretle suçlanıyor.

halktv.com.tr'ye konuşan Sönmez'in avukatı Hüsna Aydın, "Sönmez savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Sosyal medya paylaşımları, Cumhurbaşkanı'na hakaret ve halkı kin ve nefrete tahrik etmek gerekçeleri ile gözaltına alındı. Kovuşturmaya yer olup olmadığına ilişkin kararı bekliyoruz" dedi.

Etiketler :