Sabah yazarı: AK Parti'de Türkiye Ekonomi Programı'na ikna edilmesi gerekenler var

Sabah yazarı: AK Parti'de Türkiye Ekonomi Programı'na ikna edilmesi gerekenler var
Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, AKP'de Türkiye Ekonomi Programı'na ikna olmayanların gıda krizine çözüm olarak taban-tavan fiyatın belirlendiği Narh uygulamasını önerdiğini belirtti.

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu son yazısında, enflasyonun geldiği durumun gıda ve ulaşıma yansımaları sonrası AKP'nin ekonomi politikalarının parti içerisindeki bir grup tarafından benimsenmediğini ifade etti.

Müderrisoğlu, AKP'de Türkiye Ekonomi Programı'na ikna edilmesi gerekenlerin olduğunu belirterek, anlatılması gereken konuların halka mal edilemediğini belirtti.

Müderrisoğlu'nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

Konu, dönüp dolaşıp aynı yere geliyor. Enflasyonun, -bilhassa gıda ve ulaşım kaynaklı- yüksek seyri... Milletvekillerinin sahadan aktardığı tablo. Ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan sürpriz beklentiler...

Bir kısmı mucize arayışında.
Bir kısmı, faize dayalı eski programa dönmek gerektiğine ilişkin yorumların etkisinde.
Bir kısmı da Osmanlı'daki "narh uygulamasını" bugüne uyarlama arayışında.

Esasen, milletin derdi ile dertlenenlerin, milletin sorunlarına çözüm araması ve farklı fikirleri AK Parti'nin yetkili organlarına taşıması kadar doğal bir durum olamaz. Özünde hemen hepsi iyi niyetli. Lakin böyle anlarda önemli olan paniğe kapılmamak ve alınan önlemlerin netice vereceğine olan inancı korumaktır. Belli ki AK Parti'de hâlâ, Türkiye Ekonomi Programı'na ikna edilmesi gerekenler var. Ve bu isimlerin hatırı sayılır kısmı, anlatılması gereken konuları, yeterince halka mal edemiyor.

Taban-Tavan fiyat

Geçtiğimiz gün uzmanlar, Narh uygulamasına geçilmesinin enflasyonun yarattığı gıda krizine çözüm olabileceğini belirtmiş, üreticiyi koruyacak şekilde taban fiyat, tüketiciyi koruyacak şekilde tavan fiyat uygulaması yapılması gerektiğini ifade etmişti.

Narh Nedir?

Narh, Osmanlı devletinde bir mal ya da hizmet için yetkililer tarafından belirlenen fiyatlardır. Yiyecek ve diğer tüketim malları için konulan sınırlandırma, sabit fiyat tesbit etme, fiyat sınırı ve kontrol altında tutma anlamlarına gelir.