Rant uğruna yapılan köprü bir cana mal oldu

Rant uğruna yapılan köprü bir cana mal oldu
Tunceli Ovacık'ta Munzur Gözeleri'nde fotoğraf çektirmek isteyen Ayşen Gür, yaslandığı korkulukların kırılması sonucu Munzur Çayı'na düştü. Gür, düştüğü sığ suda kafasını kayalara çarparak beyin kanaması geçirdi, hayatını kaybetti. CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, olay yerinde delillerin karartıldığı ve yaşanan ihmalin soruşturulmadığı iddialarını dile getirerek tepki gösterdi.

Ayşen Gür, 23 Nisan günü kızının doğum günü nedeniyle Munzur Baba Ziyaretgâhı'nda kızı ve oğluyla birlikte önce mum yakarak dua etti, daha sonra ziyaret alanını gezerek çevreyi seyretti. Ahşap köprüye çıkarak fotoğraf çektirmek isteyen Gür, yaslandığı korkulukların kırılmasıyla Munzur Çayı'na düşerek beyin kanaması geçirdi, hayatını kaybetti.

CHP Tunceli milletvekili Polat Şaroğlu halktv.com.tr’ye yaptığı özel açıklamada Ayşen Gür’ün kızının doğum günü nedeniyle ziyarete gelip ibadetini yaptıktan sonra fotoğraf çektirmek istediği esnada ahşap korkulukların kırıldığını ve düşerek hayatını bir ihmal sonucu kaybettiğini belirtti.

Şaroğlu şunları söyledi:

“Ayşen Gür 23 nisan günü kızının doğum günü nedeniyle Munzur baba ziyaretine gelerek ibadetini yapmış ve fotoğraf çektirmek istemiştir. Ayşen Gür oğlu ve kızı suyun karşı tarafında iken ahşap köprüye çıkarak korkuluklara yaslanıyor o sırada yasladığı yerden Munzur’a düşüp hayatını kaybetti”

'İklim şartlarına uygun değil'

Şaroğlu, köprü ve diğer peyzaj çalışmalarının buranın iklim şartlarına uygun olmadığını önceden söylediklerini belirterek açıklamasını şöyle devam etti:

"Bu ahşap köprü e diğer peyzaj alanları daha yakın bir zamanda yapıldı ilk kez bir kış mevsimini geçiriyor bu proje, bu proje başlamadan bu peyzaj çalışmaların bölgenin iklim şartlarına uygun olmadığını bu projenin buranın doğal yapısına uymadığını, kullanılan malzemelerin yetersiz olduğunu, burada daha tehlikeli olaylara sebebiyet verileceğini yetkililere söyleyerek uyarmıştım. Ancak yetkililer bir her şeyi dikkate aldık dediler ama görülen o ki verilen sözlere karşın hiçbir önlem alınmamış. Benim gözlemlediğim kadarıyla burada yapılan çalışmalarda hiçbir mühendislik çalışması yok tamamen raht amacıyla buralar yapılmış ve yapılan herşey bir yıl geçmeden yerinden sökülmüş durumda”

'Tamamen gösteriş amaçlı'

Şaroğlu, köprü ve yürüyüş yoların üzerine yapılan korkulukların tamamen gösteriş amaçlı yapıldığını hiçbirinin sağlam olmadığını belirterek, “Bugün buraları tamamen gezdik korkuluk olarak koydukları bütün ahşap korumaların hepsi yerinden oynuyor. Olayın olduğu köprüyü inceledik köprü olaydan sonra elden geçirilmiş korkuluğun söküldüğü ve Ayşen Hanımın düştüğü yerde onarımlar çok sağlam yapılmış Çiviler çakılarak vidalar ile onarım yapılmış olay yerin sağlam şekilde onarılmış ancak olay yeri başka bir yer gösterilerek orası sökülmüş. Sanki orada hiç korkuluk yokmuş gibi bir düzenleme yapılmış . Buralara yapılan her şey gösteriş amaçlı gerçek bir anlamda çalışma yapılmamış eski hali daha güvenli ve sağlamdı” dedi.

adsiz-tasarim-2022-04-27t155457-071.png

'İhmalin üzeri örtülmeye çalışılıyor'

CHP'li Şaroğlu olay yeri incelemesi sırasında çekilen fotoğraflarda olay yerinin sonradan değiştirildiğini Ayşen Gür’ün düştüğü yerin farklı bir nokta olarak gösterilerek ihmalin üzerinin örtülmeye çalışıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

“Bakın resimlerler burada olay yeri çekmiş resimlerde kadının düştüğü yer köprünün başında ikinci korkulukta ancak orası sonradan onarılmış köprünün orta yerinde sağlam olan bir yer sökülerek olay yeri orası gösterilmiş, burada bir ihmal var bu ihmalin peşini bırakmayacağım. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Eğer kadın düştüğü yeri kapatıp başka bir yer açılıyorsa burada kötü niyet var bunun üzerine de gideceğiz”

CHP’li Şaroğlu olayın olduğu köprünün üzerine çıkarak olay yerini ve delilerin nasıl karartıldığını da şöyle anlattı:

“Bakın olay ahşap köprünün bu korkuluğunda yaşanmış resimlerde her şey beli Ayşen hanım burada duruyor tam köprünün baş kısmı ve buradan yere düşüyor. Burada su akışı düşük ama kayalık alanlar var ama Ayşen hanımın düştüğü yer hızla onarılarak kapatılıyor ve köprünün en yüksek yerinde ve düştüğü bölgenin çok ilerisinde korkuluklar açılarak olay yeri burası gösteriliyor burada bunu yapanlar ne amaçlamış bunu anlamış değilim. Amaçları delilleri karartmak ve olayı farklı bir duruma getirmek sanki korkuluk önceden yokmuş ve orada bir boşluk varmış gibi göstererek suçu üzerlerinde atmak istiyorlar bu durumu asla kabul etmiyoruz ve kesinlikle sonara kadar takipçisi olacağım”

'Eski köprü daha güvenliydi'

Daha önce var olan demir köprünün daha güvenli olduğunu, korkulukların 1 metreden fazla olduğunu ancak o köprünün sökülerek yerine bu ucube ahşap köprünün yapıldığını belirten Şaroğlu, şunları söyledi:

“Eski köprünün resimleri burada korkuluklar 1 metreden daha yüksek düşmek imkansız maalesef bunu ortadan kaldırıp böyle ucube bir yapıyı koydular buraya ve bir insanımızın hayatına mal oldu bu kötü yapılanma. Bu durum derhal düzeltilip standartlara uygun bir köprü yapılmazsa yeni can kayıpları yaşanmaya devam edilir”