Prof. Dr. Ceyhan: Hava sıcaklıklarına aldanmayın

Prof. Dr. Ceyhan: Hava sıcaklıklarına aldanmayın
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan koronavirüsün hava sıcaklığının artması ile etkisini kaybetmeyeceğini söyledi, vatandaşları uyardı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "İkinci artış dönemini yaşayan İran'a bakıyoruz, havalar oldukça sıcak. Demek ki, sıcaklığın bir etkisi yok. Hiç sıcaklığa aldanmamak lazım, tedbirlerin ucunu elimizden kaçırırsak bizde de mutlaka artışlar yaşanır" dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, hava sıcaklığının artması ile Koronavirüs vakalarının azalacağı iddialarını değerlendirdi.  Prof. Dr. Ceyhan, "Sıcaklığın pandemi üzerinde olumlu etkisi olacağı ve pandeminin haziran başı biteceğini birçok arkadaşımız söyledi. Orada dikkatten kaçan iki önemli nokta vardı. Pandemi mevsimsel hastalıktan farklıdır" diye konuştu. Prof. Dr. Ceyhan, konuya ilişkin olarak şunları kaydetti:

"Pandeminin mevsimi olmaz"

"Pandeminin bir kuralı vardır, pandeminin mevsimi olmaz. Amerika'dan yapılan bir modellemeyi çalışma gibi zannetti arkadaşlar. O tamamen bir modellemeydi ve yanlış bir kuram üzerine kurulmuştu
25 dereceden sonra her bir derece sıcaklık artışında virüsün bulaşı yüzde 3 azalır gibi. Doğru olmadığını gördük. Şu anda dünya nüfusuna göre en çok vaka artışı olan ülkelere bakalım.

Etiketler :