'Petshoplar, Kasaplar Odası’na bağlandı' diyen Yardımcı: Yanlış anlaşıldık

Petshopların kasaplar odalarına bağlanmasına ilişkin konuşan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Yardımcı, "Tamamen esnafı korumak için yapılmış bir çalışma ama görüyorum ki yanlış anlaşılmışız" dedi. Bir petshop sahibi ise "Bu durum çok mantıksız ve komik olur. Biz canlı satıyoruz, onlar ölü satıyor" ifadelerini kullandı.

Petshopların kasaplar odalarına bağlanmasına tepkiler yükselirken Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı'dan açıklama geldi. Yanlış anlaşıldıklarını söyleyen Osman Yardımcı petshopların odalaşmadığı kentlerde canlı hayvan satanların Kasaplar Odası'na, yem satanların ise Fırıncılar Odası'na kaydedildiğini, düzenlemenin ise yeni olmadığını söyledi.

'Bence petshoplarda canlı hayvan satışı yapılmadır'

Yardımcı, "1 yıl önce yapılan bir düzenleme. Tamamen esnafı korumak için yapılmış bir çalışma ama görüyorum ki yanlış anlaşılmışız. Petshoplardan canlı hayvan satanlar eğer odalaşamadıysa karma oda olarak Kasaplar Odası içinde yer alıyor. Yem satanlar ise Fırıncılar Odası'nın çatısı altında toplanıyor. Antalya'daki petshopların tamamında veteriner var. Düzenli ve sağlıklı şekilde hayvan satışı yapılıyordu. Bence petshoplarda canlı hayvan satışı yapılmadır" diye konuştu.

'Kasaplar Odası'nın özelliği ne?'

Öte yandan, Profesyonel Evcil Hayvan Ticareti İle Uğraşanlar Derneği Başkanı Misak Kehyeoğlu ise eskiden beri petshop sahiplerinin farklı odalara üye olduğunu belirterek, "Mevzuatta böyle bir yetki yok. Ben kanuni haklarım saklı kalmak kaydıyla cevap veriyorum. Eskiden beri bizim bütün arkadaşlarımız bütün odalara yayılmış durumda. Odamız olmadığı için Manavlar Odası, Kasaplar Odası'na üye oldular. Bütün odalarda bizim üyelerimiz var. Ankara'da Manavlar Odası Başkanı Atilla Süslü'ye üye olan 200 tane petshop sahibi var. Kasaplar Odası'nın özelliği ne, eğer mevzuatta varsa bize bildirsinler" dedi.

'Biz besliyoruz, onlar kesiyorlar'

Petshop sahibi Ufuk Yardım ise "Dernek başkanımız Misak bey ile görüştük, böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Bu durum çok mantıksız ve komik olur. Biz canlı satıyoruz, onlar ölü satıyor. Biz besliyoruz, onlar kesiyorlar, onlar yiyorlar biz yediriyoruz. Bağlansa bir şey olur mu? Bağlanmasa daha iyi olur tabi" dedi.