Pençe-Kartal operasyonu başladı: Bakanlık, AKP ve Saray'dan açıklama

Pençe-Kartal operasyonu başladı: Bakanlık, AKP ve Saray'dan açıklama
Milli Savunma Bakanlığı, Twitter adresi üzerinden Pençe-Kartal Operasyonu'nun başladığını duyurdu. Bakanlık açıklamasında, "Teröristlerin inlerini başlarına yıkıyoruz" dedi.

Operasyona Diyarbakır, Malatya ve birçok üsten kalkan savaş uçakları katılırken, operasyonda Kuzey Irak'taki hedeflerin vurulduğu ifade edildi.

MSB, operasyonun başlamasından kısa süre sonra şu açıklamada bulundu:

Son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize her geçen gün artan taciz, saldırı teşebbüsünde bulunan, böylece halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak maksadıyla uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Irak’ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk’taki terör yuvalarına hava harekâtı icra edilmektedir.

AKP Sözcüsü Çelik'ten açıklama

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise operasyonla ilgili olarak Twitter üzerinden, "Pençe-Kartal Operasyonu başladı. İnsanımıza, insanlığa ve ülkemize düşmanlık eden terörle mücadelemiz kesintisiz sürüyor" paylaşımını yaptı.

Saray Sözcüsü Kalın'dan açıklama

Saray Sözcüsü İbrahim Kaln ise 'terörizm ve terör destekçilerinin' kaybedeceğini söylediği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için Pençe Kartal Operasyonu başladı.  Nerede olursa olsun ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör yuvalarını kurutacağız. Terörizm ve destekçileri mutlaka kaybedecek. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin"

MSB'den açıklama: 81 hedef imha edilmiştir

Milli Savunma Bakanlığı, "Pençe-Kartal Operasyonu ile teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan 81 hedef imha edilmiştir" açıklamasında bulundu.

Etiketler :