Ozan Gündoğdu: Berat Albayrak'ı gören yok ama gölgesi iş başında

Ozan Gündoğdu: Berat Albayrak'ı gören yok ama gölgesi iş başında
Halk TV'de Kayda Geçsin programında çarpıcı açıklamalarda bulunan Ozan Gündoğdu, Berat Albayrak'ın kendisi olmasa da gölgesinin devam ettiğini, Merkez Bankası'na Varlık Fonu'na ve TÜİK'e Berat Albayrak'a yakın isimlerin getirildiğini söyledi.

Ozan Gündoğdu, Merkez Bankası, TÜİK ve Varlık Fonu'na atanan kişilerin Berat Albayrak'la ilsaklı isimler olduğuna dikkat çekti.  "Berat Albayrak zaten geri dönse de dönmese de hali hazırda kendi kadroları var başta" diyen Gündoğdu, bu isimler arasında ilişkiyi anlattı.

Ozan Gündoğdu'nun açıklamaları şöyle:

"Sonuç itibari ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı sisteminde, Hazine ve Maliye Bakanlığı birleştirilerek ekonomiyi yürüten en büyük kurum olarak ortaya çıkmıştı. Ben de açıkça Lütfi Elvan'ın değişeceğini yerine başka birinin atanacağını veya Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın revize edileceğini düşünüyorum.  Gerek TÜİK'deki yeni başkan, gerek Varlık Fonu'nun Genel Müdürü'nün değişmesi, gerekse Merkez Bankası Başkanı'nın sürpriz bir şekilde değişmesi. Ve bunların hepsinin aynı zamanda Berat Albayrak'a ilsaklı isimlerden seçilmesi... Berat Albayrak'tan sonraki isim Lütfi Elvan'ın yönetim kabiliyetini azaltan bir şey. Bunu yaparken muhtemelen ileri vadede Lütfi Elvan'ın değişeceğini öngörmüşlerdir

"Albayrak'ın kadroları var başta"

 Berat Albayrak zaten geri dönse de dönmese de hali hazırda kendi kadroları var başta. Şu Varlık Fonu Genel Müdürü an itibari ile Salim Arda Ermut. Kim bu kişi... Kasım ayında Berat Albayrak Varlık Fonun'dan ayrıldığınıda onunla birlikte istifa eden biri.  Öyle bir isimki Varlık Fonu'ndan istifa ediyor 4 ay sonra Genel Müdür olarak geri dönüyor. Ne zamandan beri değişiklikler yapılıyor. 22 Şubat'ta Sayın Erdoğan'ın Berat Albayrak'ı iadeyi itibar yapan konuşmasından sonra bütün değişiklikler yapılıyor.   
Önce TÜİK Başkanı değişti, TÜİK Başkanlığı'na vekaleten bir isim atandı 21 Şubat'ta, 22 Şubat'ta Sayın Erdoğan, Berat Albayrak'a iadeyi itibar yapan bir konuşma yaptı. Ardından ilk 2 Mart'ta TÜİK Başkanı değişti.  Gelen TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer Marmara Üniversitesi'nde Profesör getiriliyor. Aslında bir ekip bunlar. Daha sonra Varlık Fonu Başkanı değişiyor. En son şimdi Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu atandı. Şahap Kavcıoğlu da Erişah Arıcan'ın öğrencisi. Erişah Arıcan çok sayıda kişinin tez danışmanlığın yapmış anladığımız kadarı ile. Çok kritik bir ekibin tez danışmanlığını yapmış."