Otizmli Çocuğa Tokat Atan Polis Tutuklandı

Otizmli Çocuğa Tokat Atan Polis Tutuklandı
Şırnak'ta bir polis memuru 13 Temmuz'da aracına bisikletiyle çarpan 10 yaşındaki otizmli çocuğa şiddet uyguladı. Çocuğun olay sonucu burnu kırılırken polis tutuklandı. Çocuğun babası halktv.com.tr'ye açıklamalarda bulundu.

Olay 13 Temmuz'da Yeşilyurt Mahallesi'nde meydana geldi. AKP Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan'ın oğlu olan 10 yaşındaki özel gereksinimli çocuk bisikleti ile yol kenarında giderken pak halindeki bir araca çarptı.

Bu sırada markette alışveriş yapan aracın sahibi polis memuru marketten çıkarak aracın yanında bulunan çocuğa tokat atarak burnunu kırdı. Aile polisten şikayetçi oldu. Gözaltına alınan kişinin Şırnak Emniyet Müdürlüğünde görevli bir polis olduğunu yakın zamanda Suriye’de görev yaptığı ve oradaki görev süresini tamamladıktan sonra tekrar Şırnak emniyet müdürlüğündeki görev yerine döndüğü anlaşıldı.

Gözaltına alınan polis memuru, küçük yaştaki çocuğu döverek vücut bütünlüğünü bozmak suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Çocuğun psikolojisi bozuldu

Küçük çocuğun babası İbrahim Halil Erkan Konuyla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini belirtti. Çocuğun olayın ardından psikolojisinin bozulduğunu ve destek aldığını kaydeden baba Erkan şöyle konuştu:

"Türkiye hukuk devleti, hukukun verdiği kararlara hepimiz saygılı olmalıyız. Polis memurunun bu davranışı tamamen ferdi bir davranış çalıştığı teşkilat böyle bir olayı asla tasvip etmez. Olaydan sonra Eşim durumu fark ettikten sonra şikayetçi oldu ve şahıs tespit edilerek gözaltına alındı. Hukuki süreç devam ediyor. Biz özel gereksinimli olan oğlumuzun bu süreci en az zararla atlatması ve bozulan psikolojisinin düzelmesi için şu an uğraş içindeyiz bu olay yaşanmasaydı daha iyi olurdu. Olayı yapan polis memuru da bir kız çocuğu babası ve olaydan sonra büyük pişmanlık yaşamış keşke böyle bir durum hiç yaşanmasaydı ama dediğim gibi hukuk karşısında herkes verilen kararlara saygılı olmak durumunda."

İddiaya göre polis memuru avukatı aracılığıyla aileden özür diledi. Ancak aile şikayetini geri çekmedi.

Kaynak:halktv.com.tr