"Ölüm Botu" Operasyonu Kamerada!

"Ölüm Botu" Operasyonu Kamerada!
İZMİR'in Buca İlçesi'nde, jandarma ve zabıta ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Ege Denizi'nde umuda yolculuğa çıkan mültecilere satılmak üzere üretilen 29 lastik bot ele geçirildi.İşyeri sahibi hakkında yasal işlem...

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, jandarma ve zabıta ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Ege Denizi'nde umuda yolculuğa çıkan mültecilere satılmak üzere üretilen 29 lastik bot ele geçirildi.

İşyeri sahibi hakkında yasal işlem başlatılırken, 6 Suriyelinin de burada çalıştığı anlaşıldı. Jandarma tarafından görüntülenen imalathanede, operasyon anına kadar üretim yapıldığı görüldü. Buca ilçesi Olduruk mevkiindeki Zafer Mahallesi'nde bulunan bir işyerinde, Ege Denizi'nden Yunan adalarına geçmek isteyen mültecilere satılmak üzere lastik bot imal edildiği bilgisini alan İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı görevlileri, Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte operasyon düzenledi. İmalathaneye yapılan baskında, lisanssız olarak, mevzuata ve standartlara aykırı üretildiği tespit edilen, zodyak benzeri, 3 tanesi şişirilmiş halde, toplam 29 lastik bot, kürekleriyle birlikte ele geçirildi. İşyeri sahibi ile burada çalışan 6 Suriyeli gözaltına alınarak haklarında yasal işlem yapıldı. Dayanıksız olduklarından, umuda yolculuğa çıkan mültecilerin ölümlerine neden olan 7 metre uzunluğundaki bu lastik botların, deniz üzerinde en fazla 15 saat dayanabilecek yapıda olduğu belirlendi. Mültecilere tanesi 3 bin dolardan satılan bu botların imha edileceği bildirildi. Jandarma tarafından görüntülenen imalathanede, operasyon anına kadar üretim yapıldığı görüldü.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.