Öğrenciler, Erdoğan'ın güzergahından kaldırıldı!

Öğrenciler, Erdoğan'ın güzergahından kaldırıldı!
Erdoğan imzasıyla bugün yayınlanan genelgeye göre Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların hiçbir programında ve yol güzergâhında öğrenciler yer alamayacak.

Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların karşılanmaları ve uğurlanmaları ile ilgili genelge bugün Resmi Gazete'de yayınladı.

Söz konusu genelge gereği siyasi parti temsilcileri artık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı havaalanında karşılayamayacak ya da uğurlayamayacak. Erdoğan'ın seyahatlerinde sadece vali, belediye başkanı ve garnizon komutanı hazır olacak. Ankara veya İstanbul seyahatlerinde ise Cumhurbaşkanlığı tarafından uygun görülecek bazı isimlere izin verilebilecek. Erdoğan yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerinde kırmızı halıda değil turkuaz renkli özel bir halıda yürüyecek.

Sadece Vali ve Başkan

TBMM Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcıları için de siyasi parti temsilcilerine yasak getirildi. Her iki makamda da karşılama ve uğurlama törenlerine sadece vali veya vali yardımcısı ile belediye başkanı veya belediye başkan vekili katılacak. Bakan yardımcılarına ise yeni kısıtlamalar getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan genelgeye göre bakanların seyahatlerinde karşılama ve uğurlamada vali, belediye başkanı veya onların görevlendirdiği sadece bir yetkili yer alacak. Bakan karşılamasına bu iki isim haricinde bir de ilgili bakanlığın il temsilcisi katılacak.

Öğrenciler artık yok

Ankara ve İstanbul'da bakanlar için gerçekleştirilecek karşılama ve uğurlama törenlerine ise sadece vali tarafından uygun görülen bir temsilci katılacak. Karayolu ile seyahat eden bakanlar için Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı veya cumhurbaşkanı yardımcılarının ilk ve son programlarında karşılama ya da uğurlama yapılabilecek.

Kent içi programlarında, siyasi parti temsilcilerinin, bürokratlarının katıldığı törenlere, özel protokol oluşturulmasına izin verilmeyecek.

Sözcü'den Uğur Enç'in haberine göre; Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların programları sırasında, karşılama ve uğurlama törenlerinde yahut yol güzergahı üzerinde öğrencilerin bulundurulması da yeni genelge ile yasaklananlar arasında. Söz konusu genelge 81 il valiliğinin protokol müdürlüğüne ve ilgili kurumlara iletildi.

Etiketler :