ODTÜ ile Akdeniz kıyısındaki belediyeler arasında ortaklık protokolü

ODTÜ ile Akdeniz kıyısındaki belediyeler arasında ortaklık protokolü
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile CHP'li Antalya, Mersin, Adana ve Hatay büyükşehir belediyeleri arasında 'Temiz Akdeniz Projesi' protokolü imzalandı. Amaç, Akdeniz'in su kalitesini iyileştirmek.

Türkiye’de Akdeniz’e kıyısı olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü ortaklığında hazırlanan “Temiz Akdeniz Projesi” protokolünü imzaladı.

Akdeniz’in su kalitesi iyileştirilecek

Protokolle ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü ve dört büyükşehir belediyesi arasında iletişim yolu açılacak, Akdeniz Bölgesi kıyı ve denizlerinde ekosistem tabanlı yönetim model önerileri geliştirilecek. Projeyle turizm, balıkçılık ve su kalitesi iyileştirilecek.

Ayrıca insan kaynaklı kıyı tahribatı, yasak avcılık ve benzeri bozulmaların önüne geçilmesi için planlar üretilecek. Tarımsal arazilere ve yanlış tarım uygulamalarına müdahale edilecek. Atık su arıtma tesisleri ve kanalizasyon sitemlerinde değerlendirme ve iyileştirme çalışmaları yapılacak.

 

Etiketler :