Obama Uyardı, Rusya Vurdu

Obama Uyardı, Rusya Vurdu
Rusya, ateşkes öncesi saldırılarını ‘yoğunlaştırdı.’ ABD Başkanı Obama'dan ise Suriye'deki ateşkes uyarısı geldi: "Dünyanın gözü üzerinizde."Rus jetlerinin, çatışmasızlık anlaşmasının uygulanmaya başlanmasına...

Rusya, ateşkes öncesi saldırılarını ‘yoğunlaştırdı.’ ABD Başkanı Obama'dan ise Suriye'deki ateşkes uyarısı geldi: "Dünyanın gözü üzerinizde."

Rus jetlerinin, çatışmasızlık anlaşmasının uygulanmaya başlanmasına saatler kala Suriye’deki hava saldırılarını yoğunlaştırdığı bildiriliyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Rusya, Suriye’de ‘teröristleri’ bombalamaya devam ettiğini söylüyor.

Bu arada Suriyeli muhaliflerin çatı örgütlerinden Yüksek Müzakere Komitesi, yaklaşık 100 muhalif grubun anlaşmayı kabul ettiğini açıkladı.

Grup, Özgür Suriye Ordusu’na bağlı fraksiyonların da anlaşmayı kabul edenler arasında yer aldığını belirtti.

Anlaşma bu gece yarısından itibaren uygulamaya girecek.

Geçici çatışmasızlık anlaşması Suriye yönetimini ve birçok muhalif grubu kapsıyor.

Putin: Saldırılar sürecek

Londra merkezli, muhalif çizgideki, Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi (SOHR) Rusya’nın, Şam’ın doğusundaki Doğu Guta, Humus’un kuzeyi ve Halep’in batısında ‘genelde olduğundan daha yoğun’ hava saldırılar gerçekleştirdiğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise “Rusya güçlerinin, BM Güvenlik Konseyi tarafından meşru hedefler olarak tanımlanan IŞİD, Nusra Cephesi ve diğer radikal grupları hedef aldığını” söyledi.

Obama'da Suriye'deki ateşkes uyarısı

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye’de bu gece yarısından itibaren başlayacak ateşkes öncesi tarafları uyarırken iki haftalık ateşkes öncesi başta Rusya olmak üzere tüm taraflara “Dünyanın gözü üzerinizde olacak” diye konuştu.

Ulusal güvenlik ekibi ile yaptığı toplantı sonrası konuşan Başkan Obama, ateşkesin başarılı olduğu taktirde Suriye’deki iç savaşın sonunu getirebileceğini belirtti.

"İç savaşın biteceğine dair kuşku duymak için yeterli sebep var" diyen Obama, ateşkesin başarısının Rusya, Esad yönetimi ve müttefiklerinin karar ne kadar uyacağına bağlı olduğuna dikkati çekti. Obama, hava saldırılarının da durdurulması çağrısında bulundu.