Nişantaşı'nda akademisyene 'Burada sizin gibileri istemiyoruz' diyerek saldırdı

Nişantaşı'nda akademisyene 'Burada sizin gibileri istemiyoruz' diyerek saldırdı
İstanbul Teknik Üniversitesi'nde akademisyen olan Neşe Nur Akkaya, Nişantaşı'nda arkadaşıyla beraber oturduğu parkta, Eray Çakın adlı erkek tarafından darp edildi. Saldırgan serbest bırakılırken, Akkaya ailesi, gerekli cezayı almasını istiyor.

HAZAR DOST

Yaşanan olayı halktv.com.tr'ye anlatan Akkaya'nın kardeşi, yaşananlara dair ''Gerçekten zor bir süreçmiş. Allah kimseye yaşatmasın'' dedi. 

Olayın nasıl gerçekleştiğine dair detayaları da paylaşan Akif Akkaya, ''Ablam ve arkadaşı parkta otururken, kedi geliyor. Kediyi gönderiyor, kedi geri geliyor. Yanına oturtuyor. Arkalarındaki gençler 'Kedileri darp edemezsin' diye bağırıyor. Ablam da böyle bir şey olmadığını söylüyor. Tartışmaya başlıyorlar'' dedi.

Ardından Eray Çakın'ın, başörtülü olması nedeniyle ablasına, ''Buraya kadar geldiniz, burada ne işiniz var. Sizi burada istemiyoruz. Sizi burada yaşatmayız. Çok oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa'da oturun'' dediğini söyleyen Akif Akkaya, ablasının, saldırgana, ''Rahatsız olduysan sen gidebilirsin. Biz buranın yerlisiyiz'' dediğini belirtti. 

Saldırgan Eray Çakın'ın ablasına sarf ettiği sözlerini saldırganın kız arkadaşının emniyetteki ifadesinde doğruladığını söyleyen Akkaya, ''Ablam arkasını dönüp yürümeye başlıyor. Ardından Eray Çakın ablama  metal termos şişeyle vuruyor, sonrasında da yüzüne vuruyor'' dedi. Ablasının iki gündür gözü kapalı olduğunu söyleyen Akif Akkaya, ''Parka polis gelip ayırıyor. İlk gözaltına alındığı esnada 'Bana hakaret etti' diyor ardından karakolda 'Kediye vurdu. Ben de kediyi savunmak için ona saldırdım' diyor. Görgü tanıkları da ablamın kediye şiddet uygulamadığını, adamın bakışlarıyla rahatsız ettiğini doğruluyor'' diye konuştu. 

Akkaya ailesi, saldırgan Eray Çakın'ın serbest bırakılmasına tepkili olduklarını söylerken, ''Ceza almasını istiyoruz'' diye konuştu. 

Öte yandan, vatandaşlar, sosyal medyadan, #ErayÇakınTutuklansın etiketiyle yaşanan saldırıya tepki gösteriyor.