Nepal'de Deprem

Nepal'de Deprem
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, 970'den fazla ölünün ve çok sayıda yaralının bulunduğu depremin büyüklüğünü 7,9 olarak duyurduNepal İçişleri bakanlığı yetkililerinden Laxmi Dhakal, yaptığı açıklamada, şimdiye kadar...

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, 970'den fazla ölünün ve çok sayıda yaralının bulunduğu depremin büyüklüğünü 7,9 olarak duyurdu

Nepal İçişleri bakanlığı yetkililerinden Laxmi Dhakal, yaptığı açıklamada, şimdiye kadar en az 970 kişinin öldüğünü ve bu sayının artacağını söyledi.

Yetkililer, çok şiddetli deprem nedeniyle başkent Katmandu ve çevresinde birçok binanın ve özellikle de tarihi binaların yıkıldığını açıkladı.

Nepal İçişleri Bakanı Minendra Rijal da Hindistan’ın NDTV kanalına yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle başkent Katmandu ve çevresinde birçok binanın yıkıldığını ve kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaştığını söyledi. Rijal, depremin merkez üssünün Katmandu’nun 80 kilometre kuzeybatısı olduğunu belirtti.

Bölgeden gelen ilk bilgilere göre, çok sayıda yaralı kent merkezindeki hastaneye getirildi. Deprem nedeniyle ölü olup olmadığı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı.

Bölgedeki Everest Dağı bölgesinde, Nepal’deki depremi takiben çığ düştüğü bildirildi. Yaşanan çığ felaketinde en az sekiz kişinin öldüğü ve dağın en tehlikeli noktasında da bilinmeyen sayıda kayıp ve yaralı olduğu bildirildi.

TÜRKİYE’DEN TAZİYE AÇIKLAMASI

Depremin ardından Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Nepal’de bulunan vatandaşlarımızdan bazılarına ulaşılmış olup, halihazırda herhangi bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiği veya yaralandığı kaydedilmemiştir” denildi.

Açıklamada, “Deprem nedeniyle yaşanan kayıpları nedeniyle dost Nepal halkı ve hükümetine başsağlığı diliyoruz. İlgili kuruluşlarımız Nepal halkının acilen ihtiyaç duyduğu insani yardımları ulaştırmak amacıyla gerekli hazırlıkları başlatmışlardır” ifadesi kullanıldı.