Necip Hablemitoğlu'nun eşinden çağrı

Necip Hablemitoğlu'nun eşinden çağrı
Fethullah Gülen cemaatini araştırdığı günlerde 18 Aralık 2002'de evinin önünde katledilen Necip Hablemitoğlu'nun katil zanlısının yakalanması üzerine eşi Şengül Hablemitoğlu basına ve vatandaşlara çağrıda bulundu.

Bundan tam 17 yıl önce, Fethullah Gülan cemaatiyle ilgili araştırmalar yaparken suikaste kurban giden Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, eşinin katil zanlısının 17 yıl sonra suikastin yıldönümünden hemen önce yakalanması üzerine basına ve vatandaşlara çağrıda bulundu.

Vatandaşlara yaptığı çağrıda bu olayın "düşük kalibreli bir TV dizisi" olmadığını belirten Hablemitoğlu; basına ise "Tek tek aramayın" ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması yarın

Yarın (18 Aralık 2019 Çarşamba) saat 11.00'da basın açıklaması yapacaklarını da duyuran Hablemitoğlu, "Medyadan rica ediyoruz, lütfen bu işi başka noktalara çekecek, bizi ya da soruşturmayı etkileyecek bir şeye yol açılmasın lütfen, rica ediyoruz" dedi.

Hablemitoğlu'nun Twitter'dan yaptığı açıklamalar şöyle:

#NecipHablemitoğlu dosyasında gizlilik kararı var. Buna rağmen, misal şu eve gelmeden önce markete giren bir baba, eşin alışveriş yaptığı market güvenlik kamerası kayıtlarını alıp “son  görüntüleri” diyorsunuz, eeee yani?  Amacı anlayamadık, işimiz zor bizim

Bu olayı ve dosyanın içindekileri düşük kalibreli bir tv dizisi sanıyorsunuz, kamuya verilmeye çalışılan ya da var mı böyle bir derdiniz bilemem, mesaj nedir? Bir açıklasanız da yarım aklımızla anlasak.

18 Aralık Çarşamba günü saat 11.00’de açıklanacak ayrıntıları konuşmak üzere çağrı yaptık. Medyadan rica ediyoruz, lütfen bu işi başka noktalara çekecek, bizi ya da soruşturmayı etkileyecek bir şeye yol açılmasın lütfen, rica ediyoruz... Lütfen!

Ve artık tek tek aramayın lütfen, yarın 11.00de bekliyoruz...

hablemitogluaciklama.jpg

Etiketler :